Târgul Internaţional GAUDEAMUS – Carte de învăţătură 2015 se deschide astăzi în București

Cel mai important eveniment cultural de tip expoziţional din România se deschide oficial astăzi, 18 noiembrie, la ora 12.00, la Romexpo în București.

Organizat de Radio România – singurul post de radio din lume care şi-a asumat acest rol – Târgul Internaţional GAUDEAMUS – Carte de învăţătură este de foarte mulţi ani un reper, atât pentru specialiştii din branşă cât şi pentru publicul larg. Cel mai important şi mai longeviv eveniment expoziţional dedicat cărţii, din România, are  un loc bine definit în calendarul cultural şi în conştiinţa publicului, dovadă stând cei peste 100.000 de vizitatori care îi trec pragul în fiecare an.

Târgul se desfăşoară anual în Pavilionul Central Romexpo, reunind, într-un spaţiu expoziţional de 14.000 mp, oferta a peste 400 de edituri româneşti şi străine, tipografii, instituţii de învăţământ, centre şi institute culturale, instituţii mass-media, agenţii de difuzare de carte, firme multimedia, agenţii literare, organizaţii non-guvernamentale cu profil cultural şi educaţional, asociaţii profesionale, librării, biblioteci etc.Târgul Internaţional GAUDEAMUS – Carte de învăţătură 2015, ediţia a XXII-a, va avea loc în perioada 18 – 22 noiembrie în Pavilionul Central Romexpo din Bucureşti.

Invitatul de onoare al ediţiei 2015 a Târgului Internaţional GAUDEAMUS – Carte de învăţătură este GADIF – Grupul Ambasadelor, Delegaţiilor şi Instituţiilor Francofone din România, cel care a desemnat şi preşedintele de onoare al ediţiei, domnul Victor I. Stoichiţă.

Am scris în aceste zile despre cărțile care mi-au atras atenția din catalogul de prezentare. Multe dintre cărțile care vor fi lansate s-au vândut de două luni în librăriile din țară și prin magazinele online de pe internet. Alte au așteptat să fie lansate la cel mai important Târg și să atragă atenția cititorilor în momentul în care le vor atinge și vor citi câteva rânduri din ele.

Am alcătuit un Top 10 cu cele mai atractive cărți ale acestui sfârșit de toamnă.

Pe locul I se află Biblia pierdută scrisă de Igor Bergler  și apărută în Editura Rao. A fost vândută până la organizarea acestui eveniment important pentru iubitorii de carte,  în peste 25.000 de exemplare.

Am citit deja două cărți care se vor lansa la Gaudeamus și m-au impresionat: Lecții de magie de Elizabeth Gilbert – Editura Humanitas și Cartea despre femei scrisă de Ieromonahul Savatie Baștovoi – Editura Cathisma. 

Am urmărit mult două cărți și iată că își fac apariția la Târg. Este vorba despre Ucenicul arhitectului de Elif Shafak – Editura Polirom și Oyibo. 2 oameni, 1 motocicletă, 14 luni în Africa de Ana Hogaș și Ionuț Florea – Editura Humanitas.

Pe lista mea se află alte cinci cărți pe care doresc să le citesc: Tovarășul baron de Jaap Scholten – Editura Corint, Femeia în fața oglinzii de Eric Emmanuel Schmitt – Editura Humanitas, Pisica pierdută. O poveste adevărată despre iubire, disperare și tehnologie GPS de Caroline Paul – Editura Vellant,  Forța binelui – Viziunea lui Dalai Lama pentru lumea de azi de Daniel Goleman – Editura Curtea Veche și  Prizonieră în pânza de păianjen de David LagercrantzEditura Trei. 

Acestea sunt primele 10 cărți care mi-au atras atenția în mod deosebit. În zilele care urmează voi întocmi și o listă cu cărți de citit până la finalul anului. Bineînțeles, tot cu noutăți editoriale lansate la Târgul Internaţional GAUDEAMUS – Carte de învăţătură 2015.

Spor la citit !

Pentru cei care nu se vor ajunge la târg, trebuie să știți că este transmis live pe pagina www.gaudeamus.ro.

(Visited 127 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !