Dieta Dukan şi etapa de consolidare

Cântarul ne arată greutatea dorită.  Felicitări din tot sufletul ! A fost greu de urmat acest regim ? Primele două faze au trecut şi acum, dragele mele, începem împreună cea mai grea misiune. Trebuie să aveţi multă ambiţie, dar mai ales motivaţie !

Eu le-am avut pe amândouă şi am slăbit 10 kg. M-am cântărit în fiecare zi, pentru a deţine controlul şi trebuie să vă mărturisesc că am urmărit cu atenţie ce scrie pe etichete. Pentru mine a fost o experienţă nouă şi abia am aşteptat această perioadă, pentru a mânca fructe. Sunt un fan al condimentelor, aşa că tot ce am preparat a avut o aromă specială, care mi-a adus ţările orientale mai aproape de suflet. Am băut 2 litri de apă pe zi şi nu m-am atins de pâine, cafea, zahăr. La sare, am fentat un pic, însă doar cât să aibă mâncarea gust.

Organismul nostru şi-a înscris în memorie dorinţa de a se îngrăşa şi de a ajunge la greutatea pe care am avut-o înainte de regim. În această perioadă de consolidare, trebuie să ne obişnuim corpul să rămână la greutatea obţinută.

Care este durata perioadei de consolidare?

Durata acestei perioade este fixă: exact 10 zile pe kilogram pierdut. Perioada de consolidare o vom împărţi în 2 părţi egale.

Dacă am slăbit 10 kilograme, consolidarea va fi de: 10 kg x 10 zile/ kg = 100 zile. Aceste 100 de zile le împărţim în 2. Deci Consolidarea partea 1 – va dura 50 zile, iar Consolidarea partea 2 – va dura 50 zile.

Cele o sută de zile reprezintă perioada dintre revenirea lui Napoleon Bonaparte la Paris, la data de 20 martie 1815, din exilul său pe insula Elba și revenirea pe tron a lui Ludovic al XVIII-lea, la 8 iulie 1815. :))))))

Sunt sigură că nu va fi mai greu pentru noi această etapă !

Ce putem mânca în etapa aceasta?

Dacă până acum aţi condus un război cu corpul vostru – adică i-aţi refuzat unele mâncăruri atunci când încerca atât de greu să obţină caloriile dorite – în perioada de consolidare veţi face pace cu corpul vostru. Promiteţi în faţa oglinzii că veţi urma şi acum regimul cu absolută stricteţe !

Acesta consta în următoarele:

  • Proteine şi legumeputeţi consuma proteine şi legume oricând, în orice cantităţi, fără a alterna între ele. Deja cunoaşteţi toate elementele permise în aceste categorii foarte bine.
  • Fructe – În partea I a consolidării aveţi voie 1 porţie pe zi, iar începând cu partea II a consolidării aveţi voie 2 porţii pe zi.

Toate fructele vă sunt autorizate în cantitate de o singura porţie pe zi cu excepţia următoarelor: banane, struguri, cireşe şi fructe seci (nuci, alune, arahide sau fistic) care nu sunt permise încă.

Un măr pe zi, o pară pe zi, o portocală, un grepfrut, o piersică, o nectarină sau  o ceaşcă de căpşuni sau de zmeură, o felie de pepene galben sau de pepene verde, două kiwi, două caise sau un mango mic.

nutritional-scale-1

Atenţie!

Puteţi să consumaţi o porţie din fructele menţionate mai sus pe zi oricând, dar nu seara !

De asemenea, în această perioada puteţi creşte consumul de fructe goji la 3 linguri pe zi.

  • Pâinea – Două felii de pâine integrală de grâu pe zi.
  • BrânzeturileO porţie de brânză pe zi (40 gr) – doar brânzele tari de genul cascaval de Olanda, Bonbel, Gouda, etc.
  • Amilacee (Amidonoase) – În prima jumătate a fazei de consolidare (Consolidare Perioada I), veţi avea voie să consumaţi o porţie de alimente amilacee pe săptămână, iar începând cu Perioada II veţi avea voie să consumaţi două porţii de alimente amilacee pe săptămână. Nu toate alimentele amilacee sunt permise.

Aici este o lista a celor care sunt:
Pastele: o porţie înseamnă aproximativ 200 de grame. Încercaţi să le consumaţi cu sosuri fără unt sau ulei – adică pe baza de roşii, ceapă etc.
Cuşcuşul, mămăliga, bulgurul: o porţie înseamnă aproximativ 200 de grame pe porţie. La fel, nu le consumaţi cu unt, smântână, etc.
Lintea, mazărea, fasolea şi năutul:o porţie înseamnă aproximativ 150 de grame. La fel, nu le consumaţi cu grăsimi.
Orezul şi cartofii: Orezul să fie consumat de preferinţă, integral. Sunt autorizate 125 grame de orez alb gătit şi 125 grame de orez integral. Cartofii pot fi consumaţi cu coajă sau fără, atâta timp cât nu sunt prăjiţi.

Ştiu că vă dezamăgesc, dar nu sunt recomandate chipsurile, deoarece sunt rele pentru sănătate şi pline de grăsimi.

  • Noile sortimente de carne:

Carne de mielpulpa de miel.
Carne de porcpulpa de porc.
Şunca presată.

Atenţie – jambonul crud încă nu este permis !

Partea preferată este Masa de Sărbătoare !

În Perioada I a fazei de Consolidare aveţi dreptul la 1 Masă de Sărbătoare pe săptămână şi în Perioada II aveţi dreptul la 2 Mese de Sărbătoare pe săptămână.  O masa de sărbătoare înseamnă că puteţi mânca orice doriţi: un aperitiv, un fel principal, un desert sau brânzeturi, o băutură aperitiv, un pahar de vin – absolut orice aliment.

Exista doar două condiţii:

  • să nu mâncaţi niciodată mai mult de o porţie.
  • Niciodată să nu mâncaţi două mese de sărbătoare succesive.

 

O zi de proteine pe săptămână: Joia! Nu în ultimul rând, va trebui, ca o zi pe săptămână să mâncaţi doar proteine, exact ca şi în perioada de atac.

Tărâţele de Ovăz – În această perioadă consumaţi 2 linguri de tărâţe de ovăz pe zi.

Activitate fizică 25 de minute de mers pe jos pe zi. Vă ofer un set de exerciţii !

dukan10

Aici este lista alimentelor permise în această etapă ! Succes !

Sursa: http://dietadukan.ro

(Visited 341 times, 1 visits today)
Antonela Barbu

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment