Maria Gheorghiu – de 20 de ani ,,Om Bun”

Maria Gheorghiu va susţine un recital la Mediaş, în cadrul Festivalului Mediaş, cetate seculară, 2014, la Sala Traube, sâmbătă 6 decembrie, de la ora 19.00.

w1_1600_1200

Maria Gheorghiu s-a născut pe data de 28 august 1963, la Reşiţa. La trei ani a început să studieze baletul. Harul artistic l-a moştenit de la părinţi şi bunici. A urmat Şcoala de Muzică timp de opt ani, studiind oboiul, pianul şi vioara. A intrat apoi în corul de cameră „Mioriţa”, unde a rămas timp de zece ani, sub atenta observaţie a dirijorului Doru Morariu. Maria a intrat în Cenaclul Atheneum din Reşiţa recitând propriile poezii. A învăţat să cânte la chitară singură, „furând” de la colegii de scenă tehnici de mânuire a instrumentului.

Pe lângă activitatea muzicală, Maria Gheorghiu este prezentă şi în lumea mass-media. Activitatea sa constă în moderarea emisiunilor: ~ Clubul de joi – în fiecare joi seara, începând cu orele 22.00, pe frecvenţa Radio Bucureşti (98.3 FM) ~ În căutarea folkului pierdut – marţea, începând cu orele 19.00, la Televiziunea România de Mâine Tot la capitolul mass-media intră şi colaborarea cu Radio România Actualităţi, în cadrul căreia Maria se ocupă de organizarea campaniei de promovare a folkului în licee – Folk fără vârstă.

Muzica pentru mine este o formă de supravieţuire. Muzica este refugiul atunci când simt că nu mai încap în lumea reală. Este armura pe care o îmbrac ca să mă apăr de micile răutăţi cotidiene. Este cea mai importantă formă de comunicare cu cei care simt că viaţa este şi altceva în afara zilnicei corvoade. Iar muzica mea, poezia pe care o compun, scoate la suprafaţă trăirile mele.

,,Am învăţat în decursul anilor petrecuţi pe scenă că definitorie pentru un artist este comunicarea cu publicul, faptul cî trebuie să îi convingi de sinceritatea gestului tău artistic, să le dai ocazia să se regăsească în cântecele tale şi, cel mai important, să ştie că tu eşti acolo, pe scenă, pentru ei, nu pentru tine. Nu am făcut niciodată o ierarhizare a scenelor pe care am cântat, pentru că nu scena cu numele ei este importantă, ci actul artistic în sine. Are vreo importanţă că ai cântat pe scena Filarmonicii din Kiev sau în nu ştiu ce sală mare de concerte din Paris, Madrid, Roma sau Chicago atâta vreme cât tu nu ai reuşit să convingi, să simţi publicul vibrând cu tine la fiecare notă, respiraţie sau tăcere?

Sursă : http://www.mariagheorghiu.com/

(Visited 336 times, 1 visits today)
Antonela Barbu

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment