Seară cu …Pinterest şi Horea Mihai Bădău

Horea Mihai Bădău m-a provocat zilele trecute să intru pe o nouă reţea: Pinterest. Am citit mai multe articole şi am încercat să intru în această reţea de socializare. Surpriză: îmi trebuie invitaţie ! M-am autoinvitat, dar tot nu am reuşit. Trebuie să trimit un e-mail companiei. Nu am acum timp de acest lucru, aşa că voi aborda subiectul propus de Horea.

Există teama că blog-urile tradiţionale vor muri şi nu vom mai avea timp pentru a ne exprima în  cuvinte ! Eu nu văd lucrurile în acest fel, de aceea vreau să povestesc despre profesia mea şi pasiunea pentru blogging.

În anul 2000, Internetul mă domina, furându-mi multe ore de somn. Citeam articole pe diverse teme şi construiam pagini web. La început pe home.ro, apoi ceva mai simplu, pe abchood.com. Cu timpul am început să lucrez în Publisher şi pe diverse platforme gratuite de pe Internet. Lucram ore întregi la pagini despre turism, realizam multe fotografii pentru a însoţi textele. Au urmat pagini culturale şi pagini personale ce conţineau poezii sau scurte poveşti pentru copii. Timpul nu mi-a mai permis să mă joc, atunci când pasiunea a devenit un job.

În anul 2007 am preluat o idee din Danemarca, pentru a organiza un curs adresat persoanelor de vârsta a III-a. M-am ocupat îndeaproape de aproape 300 de persoane, după doi ani de zile. Pentru ei, bunicii, părinţii ce au copiii plecaţi în străinătate am scris un Proiect cu numele ”BuniNet”, finaţat de IREX România. Persoanele de vârsta a III-a  învăţau tainele mesageriei electronice şi ale Internetului,  sperând să aibă un venit suplimentar din Blogging şi  Facebook.

Rezultatele au fost vizibile: invazie de BuniNeţi pe Facebook şi multe blog-uri cu acelaşi nume. Bunicii simţeau nevoia să se exprime, să lucreze, să promoveze, să arate că sunt utili. Au luat naştere blog-uri de sport, artă culinară, artă plastică, turism, literatură, artă manuală. Trei dintre ei au  fost premiaţi la Medias Blog Awards organizat de Asociaţia Dianthus şi i-au primit cu drag pe blogerii din Bucureşti de la Dream Team. Chinezu a fost cel care le-a captat atenţia în mod special, îndemnându-i să treacă de pe blogspot pe wordpress. Anul acesta vor începe cursurile Level 2, însă mai au de aşteptat un pic până reuşesc să schimb orarul meu de lucru !

Cosmin Tătaru un blogger medieşean de mare valoare pentru noi, bloggerii din inima Transilvaniei a oferit 4 domenii gratuite pe viaţă, acestor bunici internauţi: bloggermedias.eu.

Am şi un astfel de domeniu pentru blogul www.bibliothequecafe.bloggermedias.eu. La un moment dat voi trece pe un domeniu .ro.

Ştiu. Introducerea în poveste a fost lungă, dar Horea crede că blog-urile nu vor face faţă noului trend numit Pinterest. Eu sunt optimistă şi sigură că atâta timp cât există  bunici bloggeri, despre care voi scrie într-un alt articol, tinerii nu pot decât să îi ia de mână şi să facă faţă provocării acestei noi reţele. Cum văd eu acest lucru ? Consumatorii de media vor fotografii multe şi cuvinte puţine. Vom provoca bloggerii să realizeze multe fotografii cărora să le  adăuge cuvinte cheie şi să prezinte blog-urile în format video. Pe blog-uri vom scrie un articol de o jumătate de pagină şi îl vom însoţi cu un film care continuă povestea acelui subiect abordat.

Cine va scrie mult şi bine, poate transforma în format jpg şi apoi vor posta  pe reţeaua Pinterest sub formă de fotografie…povestea lor.  Dacă bunicii se vor adapta şi vor fi deschişi provocărilor, de ce nu ar face acest lucru şi tinerii ?

Pentru cei care vor mai mult, aceste reţele nu fac decât să îi stimuleze să spună în 3 minute, ce vor să obţină din articolul postat !

Când mergi la un finanţator care nu are la dispoziţie decât 3 minute, cum îl convingi să-ţi dea bani pentru ideea ta ? Planşe cu fotografii, filme, profesionalism şi ţinută !

În concluzie, cred, sper şi vreau să formăm profesionişti în blogging, pentru a obţine în final şi  un venit suplimentar din această pasiune !

(Visited 259 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

3 comments

  • Ai 100% dreptate. Si eu am spus ca blogurile vor supravietui, daca se vor adapta. Asa cum ai spus tu, prin videoblogging, printr-o atentie sporita acordata mesajelor vizuale, etc (asa cum am scris in articol). Da, este un semn bun ca generatia 60+ este activa in Social Media. Inseamna ca va fi mereu loc de adaptare si inovatie

  • Nu sunt deacord,in momentul in care vor fi doar poze si video ,nu va mai avea acelas farmec,ca si acum cind practic conteaza cuvintul si nu poza sau imaginea.Cred ca vreti sa o dati prea mult in realism pe cind acum avem farmecul cuvintelor.atunci ce va mai ramine si chiar credeti ca toti pot face poze sau filme,ce se va intimpla cu cei ce nu vor sti face,vor disparea din blogosfera?

    • Tocmai asta e…sa protejam scrisul, dar sa il completam cu fotografii si pentru cei care vor promovare in aceste retele sa se exprime prin inregistrari video ! Buninetii nu trebuie sa lase ca blog-ul traditional sa moara si sa isi dea mana cu tinerii …pentru a-l promovare prin si mai multe canale.

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !