Ateliere de public speaking la Biblioteca Județeană ,,George Barițiu” din Brașov

În viață avem parte de multe provocări.

De cele mai multe ori le acceptăm, deoarece ele sunt uneltele prin care viața te ajută să crești, să înveți să explorezi tot ce este în jurul tău, să-ți depășești limitele și să începi să contruiești lucrurile pe care le îndrăgești.

Și în fiecare moment în care vei zâmbi, vei reuși să ai încredere în tine și să găsești acea energie pentru a-i inspira pe cei din jurul tău.

Una dintre provocările alese pentru această vară, nu este să învăț să merg pe trotineta electrică, nici să înot fără colac de salvare, nici măcar să zbor cu parapanta.

Provocarea pe care o voi îmbrățișa pentru următoarele patru săptămâni va fi despre o călătorie  pe un vapor, al cărui nume îl vor găsi copiii prezenți la cursurile de public speaking organizate la Biblioteca Județeană ,,George Barițiu” din Brașov.

Începând cu ziua de 18 iulie, copiii își vor alege singuri destinația, își vor cumpăra biletul potrivit, vor afla informații despre locurile preferate, vor construi povești și bineînțeles vor dezvălui tuturor lucrurile necesare de care ai nevoie în această călătorie.

Aceste ateliere fac parte dintr-un program de dezvoltare personală pentru copiii cu vârste cuprinse între 9 -13 ani. 

Un program început la Mediaș, în urmă cu 9 ani, în cadrul proiectelor derulate la Bibliothèque Café Afrique – un spațiu în care se îmbinau creativitatea, imaginația cu prezentările de impact, cu limbajul nonverbal și comunicarea.

Un program de care sunt mândră, deoarece cei care au făcut parte din această comunitate, știu să se prezinte, să-și structureze un discurs, să se folosească de elementul surpriză și să-și înfrunte propria timiditate sau spaima de a vorbi în public. Nu a fost ușor pentru ei, însă cu multe exerciții, jocuri, planificări și povești spuse din toată inima, au reușit.

Vara aceasta, îi provoc pe copiii din Brașov. Am pregătit jocuri multe, exerciții distractive, filme interesante pentru a-i captiva pe cei care s-au înscris în cele două grupe (marți și joi) și vor trece pragul Centrului Digital, aflat în Casa Baiulescu, la mansardă, între orele 10.00 – 12.00, conform programului stabilit.

Ce vor învăța în cadrul acestor ateliere?

  • să se prezinte pe sine
  • ce înseamnă de fapt un public speaker
  • cum să se folosească de limbajul non verbal sau de umor – pentru a comunica cu încredere
  • cum să-și înfrunte propria timiditate sau spaima de a vorbi în public
  • cum să-și structureze un discurs
  • cum să facă o introducere de impact sau o încheiere memorabilă

Temele alese pentru această provocare:

  • Povești cu zâmbete
  • Comunicăm și avem încredere
  • Emoții online și offline
  • Îndrăznim, vorbim, avem succes

Chiar dacă vor lipsi la un atelier, vor reuși să recupereze, deoarece vom avea 10 minute în care vom urca în mașina timpului și vom călători…în trecut.

Discursul final pe care îl vor avea de pregătit va fi despre…ciocolată.

  • 3 curiozități despre ciocolată
  • 3 beneficii ale ciocolatei
  • 3 țări care produc cea mai mare ciocolată

și …lista va continua.

Pentru că aceste ateliere sunt organizate în cadrul Centrului Digital – Biblioteca Județeană ,,George Barițiu” din Brașov, îi voi îndruma pe copii să apele pentru a se documenta, atât la cărți, cât și la internet.

La finalul fiecărei zile, când vom ancora într-un port, copiii vor primi feedback, atât de la colegii lor, cât și de la mine, în calitate de trainer.

Această călătorie, poate deveni pentru mulți dintre participanți un motiv să-și dorească să vorbească în public.

Despre mine și o parte din ceea ce mă definește, găsiți aici:

 

 

(Visited 131 times, 1 visits today)
Antonela Barbu

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment