„Aceste mâini nu vor lovi niciodată pe nimeni„

Luna noiembrie este declarată luna albastră în Campania „Biblioteca se implică în sănătatea adolescentelor”. Cele 30 de adolescente vor purta tricouri albastre, dar nu vor renunța la fundița roz. Pregătindu-se pentru Concursul „16 de activism împotriva violenței asupra femeii”, adolescentele au fost informate asupra acestui subiect tabu. Având ca partener în acest proiect, Compania AVON Cosmetics, ele au realizat un panou albastru cu mesajul „Aceste mâini nu vor lovi niciodată pe nimeni.” Au decis să ducă acest mesaj și în rândul celor din jur și să-i convingă să își deseneze conturul palmei, apoi să-l coloreze în culoarea albastră.
Campania Respectului pentru Femei, începută de AVON împotriva violenței domestice din România, are drept scop prevenirea violenței împotriva femeilor prin educarea publicului și prin susținerea proiectelor sociale care combat acest fenomen.
„In România, femeile reprezintă 83% din cazurile de violență fizică în familie. În aceste condiții, este posibil ca fiecare dintre noi să cunoască cel puțin un caz de violență asupra unei femei.
Violența împotriva femeii este o realitate cruntă, iar estimările ONU arată că abuzurile nu doar persistă, ci sunt în creștere. Din păcate, de cele mai multe ori, aceste fapte fie nu sunt cunoscute, fie sunt ignorate. Strâns legată de valori și tradiție, adânc înrădăcinată în mentalitate, în felul în care sunt considerate femeile, această realitate este greu de acceptat și, cu atât mai greu, de schimbat.” 
Sursa: www.eva.ro
(Visited 671 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

2 comments

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !