Raport de activitate anul 2009


În decursul anului 2009, în calitate de manager de proiect al Asociaţiei „Mediaşul pentru Cultură” am organizat împreună cu echipa 10 acţiuni şi am iniţiat două proiecte: „ Artă fără graniţe” şi „ Renaşterea Bibliotecii la Şeica Mare”. Ne-am implicat şi în acţiuni umanitare sprijind Centrul de Zi Sf. Andrei cu rechizite şi donând cărţi la Grădiniţa Nr. 14 din Mediaş cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Pentru copii am realizat o revistă în care am publicat o parte din creaţiile lor literare. Am sprijinit financiar cu produse de papetărie, o parte din acţiunile Ludotecii „Ursuleţii veseli” din cadrul Bibliotecii Municipale „St. .Roth” Mediaş.

I. Primul eveniment organizat de către Asociaţia “Mediaşul pentru Cultură” a avut loc în data de 5 mai 2009. Acesta a fost o inedită lansare de carte “Ciocoiul cu adresă de e-mail”, autor Cătălin Horaţiu Popa din Brasov. Acest eveniment a fost realizat în colaborare cu Biblioteca Municipală “St.L. Roth” din Mediaş.

Nr persoane : 50
Buget : 200 Lei
Sponsor : OMNIS Servicii SRL
Parteneri : Direcţia Municipală pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret,
Mass media locală şi naţională

II. În data de 8 mai 2009, membrii Asociaţiei „Mediaşul pentru Cultură” , au adus la Mediaş expoziţia fotografică cu tema “Vedenii” a artistului Amza Gabriel din Timişoara, care a fost prezent cu lucrări şi la Festivalul Internaţional de Film şi Artă Fotografică 2009, de la Mediaş, unde a câştigat premiul pentru originalitate, organizat de către Direcţia Municipală pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret.

Nr. persoane : 100 persoane
Buget : 350 Lei
Sponsor : –
Parteneri : Direcţia Municipală pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret,
Mass media locală şi naţională

III. În urma încheierii parteneriatului cu Asociaţia pentru Promovarea Turismului Cultural Sighişoara au participat la dezvelirea plăcii memoriale a umanistului german Stephan Ludwig Roth în data de 8 mai 2009 şi acordarea numelui său Bibliotecii Municipale din Mediaş, reprezentanţii Gărzii Cetăţii din Sighişoara.

.
Nr. persoane : 100 persoane
Buget : 350 Lei
Sponsor : S.C. OMNIS Servicii S.R.L.
Parteneri : Asociaţia pentru Promovarea Turismului Cultural Sighişoara,
Direcţia Municipală pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret,
Mass media locală şi naţională

IV. Datorită parteneriatului cu Asociaţia pentru Promovarea Turismului Cultural Sighişoara copiii din Clubul Talentelor, club care îşi desfăşoară activitatea la Secţia Ludoteca “Ursuletii Veseli”, din cadrul Bibliotecii Municipale St. L. Roth Mediaş, a fost prezent în data de 16 mai 2009, la evenimentul Noaptea Muzeelor ediţia a II-a la Sighişoara. Cu acest prilej elevii din Clubul Talentelor au realizat doua dansuri medievale, reprezentând Mediaşul şi Asociaţia “Mediaşul Pentru Cultură”.

Nr. persoane : 100 persoane
Buget : 550 Lei
Sponsor : –
Parteneri : Asociaţia pentru Promovarea Turismului Cultural Sighişoara,
Direcţia Municipală pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret,
Mass media locală şi naţională

V. A fost iniţiat de Asociaţia ‘’Mediaşul pentru Cultură’’ si Biblioteca Municipală ‘’St.L.Roth’’ Mediaş din cadrul Direcţiei pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret Proiectul: “ Artă fără graniţe – Sculptura fără graniţe”.

In perioada 25 – 27 iulie 2009 a avut loc la Biblioteca Judeţeană “Antim Ivireanul” din Râmnicu Vâlcea vernisajul Expoziţiei itinerante de sculptură a Artistului maghiar László KUTAS.

După data de 7 august, când lucrările au părăsit capitala vâlceană, Expoziţia a fost vernisată la Bucureşti, în ziua de 8 august, la orele 18.00, la sediul Bibliotecii Pedagogice Nationale, din str. Zalomit, nr.10-12, sector 1, lângă Parcul Cişmigiu, aflat în centrul Capitalei.

În Mediaş, vernisajul expoziţiei a avut loc la Casa Millenium din str. I.C. Brătianu, nr. 32, la ora 18.00, în data de 28 august. Manifestarea de la Mediaş a fost organizată în colaborare cu Societatea Maghiară de Cultură din Transilvania, Filiala judeţului Sibiu.

La Gheorgheni şi Miercurea Ciuc cele două vernisaje au avut loc în 28 octombrie, respectiv 9 noiembrie. În cadrul Festivalului Ars Hungarica, expoziţia a fost vernisată la Galeria Habitus din Sibiu, în 14 noiembrie.

Nr. persoane : 1000 persoane
Buget : 10.000 Lei
Sponsor : –
Parteneri : Direcţia Municipală pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret,
Biblioteca Judeţeană “Antim Ivireanul” din Râmnicu Vâlcea,
Biblioteca Pedagogică Naţională, Societatea Maghiară de Cultură
judeţului Sibiu, Biroul Cultural Maghiar Sibiu, Direcţia pentru
Cultură, Culte şi Patrimoniul Cultural Naţional al judeţului Harghita,
Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din
România (ANBPR), Galeria Mary Poppins
Mass media locală şi naţională

VI. Vineri 14 august 2009, Turnul Pietrarilor din centrul Municipiului Mediaş, a fost gazda primei Licitaţii de Artă pentru copii. În acest spaţiu medieval, pus la dispoziţie de către Asociaţia Ordinul Cavalerilor de Mediaş au fost expuse în jur de 50 de lucrări cu tema “Mediaşul în Culori”, precum si a unui tablou, toate acestea fiind realizate în cadrul Proiectului Bibliovacanţa, iniţiat de Cercul pentru Cultură în Limba Germană şi de Bibliotecia Municipala St. L. Roth Mediaş. Consecinţa fericită a acestui eveniment cultural medieşean este faptul că tabloul este expus la Galeria “Mary Poppins”, din oraşul înfrăţit Sopron din Ungaria, prin grija Dnei. Melania Briciu, Directorul acestei frumoase galerii de artă (în cadrul Proiectului “Artă fără graniţe”). Licitaţia a fost condusă de către dl. Jenel Marin, din partea Asociaţiei Mediaşul pentru Cultură” – partener în cadrul acestui proiect estival.

Nr. persoane : 30 persoane
Buget : 1000 Lei
Sponsor : –
Parteneri : Galeria Mary Poppins din Sopron
Mass media locală şi naţională

VII. Donaţie de carte pentru Ludoteca “Ursuleţii Veseli” . Vineri 14 august 2009, prin bunăvoinţa Asociaţiei “Mediaşul pentru Cultură” copiii din cadrul Ludotecii se bucură de o carte nouă în cadrul artei medievale.

Nr. persoane : 40 persoane
Buget : 40 Lei
Sponsor : S.C.Omnis Servicii SRL
Parteneri : Mass media locală şi naţională

VIII. În data perioada 15 – 16 august 2009, membrii Asociaţiei “Mediaşul pentru Cultură” au participat activ la Proiectul “Noaptea Cavalerilor” ediţia a II-a 2009, organizat de Asociaţia Ordinul Cavalerilor de Mediaş, au contribuit cu fotografii pentru Expoziţia aniversară a 10 ani de activitate, au dăruit Cavalerilor o stampă medievală care reprezintă burgul medieval Mediaş, Domniţelor le-au dăruit flori şi au promovat evenimentul în mass media.

Nr. persoane : 500 persoane
Buget : 2000 Lei
Sponsor : S.C. PanMed S.A, Creativ, S.C. Omnis Servicii S.R.L.
Parteneri : Mass media locală şi naţională

IX. Un fond de peste 500 de exemplare a fost donat Bibliotecii Muncipale „St. L.Roth” în data de 21 august 2009, prin amabilitatea colegilor şi prietenilor de la Biblioteca Judeţeană „Antim Ivireanul” Vâlcea, de la Biblioteca Metropolitană Bucureşti, de la Biblioteca Pedagogică Naţională din Bucureşti , dar şi de la persoane particulare : doamna Manuela Ştefănescu şi domnul Jenel Marin.
Cărţile donate acoperă aproape toate domeniile de interes pentru publicul utilizator din oraş şi sunt în limbile : română, germană, engleză şi franceză.

Nr. persoane : 200 persoane
Buget : 2000 Lei
Sponsor : S.C. Omnis Servicii S.R.L.
Parteneri : Direcţia Municipală pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret,
Biblioteca Judeţeană “Antim Ivireanul” din Râmnicu Vâlcea,
Biblioteca Pedagogică Naţională,
Mass media locală şi naţională

X. Donaţie de carte pentru Proiectul „ Renaşterea bibliotecii la Şeica Mare” peste 1000 de volume de carte din toate domeniile hărţi şi reviste de promovare a ţărilor din UE.

Nr. persoane : 400 persoane
Buget : 3000 Lei
Sponsor : S.C. Omnis Servicii S.R.L.
Parteneri : Biblioteca Judeţeană “Antim Ivireanul” din Râmnicu Vâlcea,
Biblioteca Pedagogică Naţională, Asociaţia „GOLDKRAFT”
Mass media locală şi naţională

(Visited 247 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

1 comment

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !