Tablou al micilor artisti medieseni – expus in Ungaria

23 august 2009 20:28

Turnul Pietrarilor din centrul Municipiului Mediaş a fost recent gazda primei licitaţii de artă pentru copii. În cadrul Proiectului Bibliovacanţa, iniţiat de către Cercul pentru Cultură în Limba Germană şi de Biblioteca Municipală Mediaş au participat părinţi şi reprezentanţi ai culturii medieşene care au licitat un tablou format din alte 9 lucrări ale micilor pictori, pregătiţi timp de o săptămână de către artistul plastic Karol Racz. La această inedită manifestare, a fost prezent şi preşedintele Comisiei pentru Cultură din cadrul Consiliului Local Mediaş, Helmuth Knall care a contribuit substanţial la evoluţia licitaţiei.

Suma obţinută a fost de 90 de lei, ceea ce a permis cumpărarea unei enciclopedii cu titlul „Cetăţi şi Cavaleri”, pentru Muzeul Copiilor „Cavalerul Winnie” din cadrul Bibliotecii Municipale. Consecinţa fericită a acestui eveniment cultural medieşean este faptul că tabloul urmează să facă parte şi să fie expus la Galeria „Mary Poppins” din oraşul înfrăţit din Ungaria, Sopron. Aceasta actiune a fost sponsorizata de Asociatia Mediasul pentru Cultura. (Tribuna)

(Visited 177 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment