Ateliere de public speaking pentru copii cu vârsta cuprinsă între 9 – 15 ani la Sibiu

Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu va găzdui Ateliere de public speaking pentru copii în cadrul cărora imaginația și educația vor fi pe primul loc.

Cele patru ateliere se vor desfășura în Sala de Consiliu a bibliotecii publice sibiene în perioada februarie-aprilie 2024 și fac parte dintr-un program de dezvoltare personală adresat copiilor cu vârste cuprinse între 9-15 ani.

Provocarea pe care o voi îmbrățișa în perioada următoare va fi despre o călătorie  pe un vapor, al cărui nume îl vor găsi copiii prezenți la cursurile de public speaking organizate la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu. Începând cu data de 16 februarie, ei își vor alege singuri destinația, își vor cumpăra biletul potrivit, vor afla informații despre locurile preferate, vor construi povești și bineînțeles vor dezvălui tuturor lucrurile necesare de care ai nevoie în această călătorie.

Anul trecut, copiii din Brașov au fost beneficiarii acestor ateliere de public speaking susținute în cadrul Bibliotecii Județene „George Barițiu”, la Centrul de Resurse Educaționale.

Am îmbinat creativitatea, imaginația, limbajul nonverbal și comunicarea cu prezentările de impact, iar rezultatul a fost mai mult decât îmbucurător. Copiii au reușit să structureze un discurs, atât singuri, cât și în echipă, să-și învingă temerile, să comunice mai ușor, indiferent de vârstă și să capteze atenția celor din jur”, comunică Antonela Sofia Barbu, formator și inițiator al atelierelor de public speaking pentru copii.

La finalul celor patru ateliere, copiii vor înțelege cum să se folosească de limbajul non-verbal sau de umor pentru a comunica cu încredere, cum să-și înfrunte propria timiditate sau spaima de a vorbi în public, cum să-și structureze un discurs, dar mai ales cum să facă o introducere de impact sau o încheiere memorabilă. Sunt pregătite jocuri, exerciții distractive, filme interesante pentru a-i captiva pe cei care participă la cele patru ateliere de public speaking pentru copii.

Primul atelier este gratuit și se va desfășura în data de 16 februarie 2024, între orele 17:00-19:00, în Sala de Consiliu a Bibliotecii ASTRA Sibiu (Corpul B, Et. I). În grupa de lucru sunt 25 de locuri disponibile. Pentru următoarele trei ateliere și Gala Public Speaking se percepe taxa de 35 lei/copil/atelier, respectiv 35 lei/copil/gală.

Programul atelierelor este următorul:

  • 16 februarie – POVEȘTI CU ZÂMBETE
  • 23 februarie – COMUNICĂM ȘI AVEM ÎNCREDERE
  • 1 martie – EMOȚII ONLINE ȘI OFFLINE
  • 2 martie – ÎNDRĂZNIM, VORBIM ȘI AVEM SUCCES

Discursul final pe care tinerii participanți îl vor pregăti cu ocazia Galei de Public Speaking organizată în data de 12 aprilie va fi despre… ciocolată: trei curiozități despre ciocolată, trei beneficii ale ciocolatei, trei țări care produc cea mai mare ciocolată și … lista va continua.

Această călătorie poate deveni pentru mulți dintre participanți un motiv să-și dorească să vorbească în public.

Detalii și înscrieri  până la data de 14 februarie 2024 la adresa de email: [email protected].

Formular de înscriere: https://forms.gle/RDJC5VgaPH8H2WEv6

(Visited 349 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

1 comment