1 IUNIE: Mediașul de poveste pentru toți copiii

Primăria Municipiului Mediaș organizează în data de 1 iunie, începând cu ora 11.00, în Piața Regele Ferdinand I, activități cu ocazia sărbătoririi Zilei Internaționale a Copiilor.

Sunt pregătite ateliere de creație literară și artistică, dansuri medievale și expoziție de arme medievale, demonstrații sportive, dansuri de societate, expoziții de pictură și multe alte surprize pentru copiii de toate vârstele din orașul nostru.

Astfel, în zona Casei Schuller, copiii sunt invitaţi să se înscrie la Atelierele de creaţie artistică. Cei prezenţi vor dobândi principii elementare de estetică: potrivire a texturilor, culorilor şi elementelor decorative. Fiecare participant îşi va cultiva gustul pentru frumos, deschizând uşa spre lumea poveştilor, pentru a se întâlni cu personajele preferate precum, Cenuşăreasa, Scufiţa Roşie, Anna şi Elsa, Doctoriţa Pluşica, Prinţesa Sofia, Trollii şi Prinţesa Moana Waialiki. Acestea vor prinde viaţă, datorită culorilor pe care copiii le vor aplica pe şabloanele special pregătite pentru ei, fie cu pensula şi acuarela, fie cu ajutorul creioanelor şi a cretei colorate.

Vor da frâu imaginaţiei şi vor desena peisaje medievale pe asfalt, apoi vor participa la atelierele de origami, în cadrul cărora vor învăţa arta plierii hârtiei colorate în modele de creaturi vii, obiecte neînsuflețite sau forme decorative abstracte cu sprijinul voluntarilor. Cu săbiile de hârtie în mână, decorate în atelierul de origami, copiii vor lua cu asalt Cetatea Mediaşului, realizată în miniatură şi amplasată în zona Casei Schuller. După ce vor reuşi să o cucerească, cei mici vor scoate din teacă, pensule şi acuarele şi vor picta pe zidurile cetăţii, cele mai interesante momente ale zilei de 1 iunie.

Fiecare participant care a intrat în Cetatea Mediaşului va învăţa că prin atenţie, voie bună, puţină îndrumare, dar şi un strop de muncă pot realiza lucruri minunate. Copiii se pot bucura de propriile lor realizări: creaţiile proprii vor putea fi păstrate de aceştia, drept dovadă a muncii lor şi a celor experimentate în cadrul atelierelor.

Împreună cu prietenii, cei mici se vor îndrepta spre locul în care vor avea posibilitatea să scrie despre domniţe şi cavaleri pe un banner intitulat: Mediaşul de poveste. Totodată, copiii  vor participa la un joc în care să înveţe despre regulile realizării unei poveşti în 750 de cuvinte.

Ordinele cavalereşti din Mediaş îi vor întâmpina pe spectatori cu demonstraţii de mânuire a armelor, iar domniţele şi  doamnele de la Curtea domnească îi vor iniţia pe cei care s-au înscris din timp la atelier, în tainele dansului medieval. Cei mai mari dintre participanţi vor învăţa alături de Ordinul Cavalerilor de Mediaş şi de Paladinii de Terra Medies cum să realizeze un hrisov şi să aibă propriu lor sigiliu. Fetiţele vor proba rochiţe din timpuri demult uitate şi se vor fotografia la panoul amplasat în Piaţa Regele Ferdinand I, pentru a avea o amintire frumoasă într-un cadru de poveste.

Personajele Disney se vor plimba printre copii, realizând diverse jocuri pentru ei, prin care copiii vor avea ocazia să-şi facă prieteni noi într-o activitate care le dezvoltă comunicarea.

În ziua de 1 iunie sunt invitaţi să îi încânte pe medieşeni, sportivii de performanţă ai Cluburilor: Puma Club Sibiu, IPPON MED şi Magic of the Dance.

Toate activităţi recreative organizate de Primăria Municipiului Mediaş au rolul de a-i ajuta pe copii să se relaxeze şi să sporească nivelul de energie necesar unei bune dezvoltări psihice şi intelectuale, promovând sportul, dansul, lectura, arta plastică.

Aproape 1000 de copii îşi vor expune lucrările artistice în Piaţa Regele Fedinand I, în cadrul expoziţiilor de desene (Proiectul ,,Înflorim Europa”), de fanioane, de personaje de poveste şi de creaţii literare.

Organizatorii îşi propun ca Ziua Internaţională de 1 iunie să fie o zi de care orice copil să-şi amintească cu plăcere, aşezând cu grijă în cutia cu amintiri un souvenir cu emblema Mediaş 750 şi să înţeleagă povestea oraşului medieval în care s-a născut.

Programul zilei este:

Ora 11.00 – Deschiderea 1 iunie – Ziua Internațională a Copiilor: Start ateliere

 Activități:

Copiii sunt invitaţi să participe la Ateliere de creație:

 • Desene pe șabloane
 • Pictură pe șabloane
 • Desene pe asfalt
 • Pictarea cetății
 • Desenat/pictat fanioane
 • Atelier origami (C.I.T.O. şi C.R.R.P.H.)
 • Ateliere medievale cu  Asociația Ordinul Cavalerilor de Mediaș, Asociația Paladinii de Terra Medies

 Expoziții:

 • Expoziţii de desene (Proiectul ,,Înflorim Europa”)
 • Expoziție fanioane
 • Mediașul de poveste

Ora 12.00 – Spectacole organizate de copii

 • Demonstratii Club sportiv IPPON MED
 • Demonstratii Club de dans sportiv Magic of the Dance
 • Demonstratii Club de arte marțiale Puma Club Sibiu

 

Programul destinat copiilor se va încheia la ora 14.00.

(Visited 96 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment