De la „Love Me Tender” la „Change of Habit”

16 august 1977 – 16 august 2011 
In Memoriam Elvis Presley

Filmul de debut:

Trei frati lupta in armata Confederatiei in timpul Razboiului de Secesiune. Mezinul, Clint, ramane acasa alaturi de mama si de logodnica fratelui mai mare. Pe front, impreuna cu alti camarazi, cei 3 frati reusesc sa captureze nordistilor o mare suma de bani, taman in ajunul semnarii armistitiului. Pe de alta parte, contextul istoric si circulatia proasta a informatiei ii aduc, odata cu intoarcerea acasa, in fata unor situatii greu digerabile ce ii implica pe toti membrii familiei si carora trebuie sa le faca fata.
E greu de facut o descriere fara pomenirea numelui lui Elvis, ce sper sa imi fie iertata. Este primul film al acestuia si totodata singurul in care numele lui nu tine capul de afis. Dar un film care a ramas nemuritor datorita lui Elvis, desi este unul lucrat si cu o buna distributie. Muzica filmului e memorabila.




Maicutele Michelle, Irene si Barbara primesc insarcinarea de a lucra incognito pentru comunitate, la clinica doctorului John Carpenter. Misiunea nu pare deloc facila, intrucat cartierul in care urmeaza sa activeze este rau famat, saracacios si neprimitor. Cel putin la prima impresie. Insa problemele sunt pana la urma peste tot la fel, iar oamenii se multumesc cu putin, cu putina intelegere si un pic de ajutor. Iar surorile se dovedesc a fi si bine pregatite in domeniul lor. Nici profesionalismul doctorului Carpenter nu poate fi pus la indoiala (evident, nici calitatile sale muzicale), astfel incat echipa poate incepe sa lucreze. Filmul iese destul de mult din traseele cu care Elvis si-a obisnuit publicul, punand probleme sociale, rasiale, medicale, religioase, cu ceva mai putina muzica si mai putina dragoste, ceea ce constituie o noutate in filmografia Regelui.




Mai multe despre filmele cu Elvis găsiți pe www.cinemarx.ro !
(Visited 139 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !