Bibliotecarii din Romania, chiar lucreaza…

Cine nu-i cunoaste pe bibliotecarii din Romania? Furnicutele, soriceii de biblioteca? Ei bine, eu am cunoscut 12 bibliotecarite, simpatice, care chiar lucreaza. 12 proiecte din Romania, proiecte culturale, educationale, care ii  impresioneaza chiar si pe cei care au parasit tara si dau acum Like-uri, pe Facebook, la cate o fotografie.

Sa va povestesc despre ele…

[slideshow]

http://www.youtube.com/watch?v=jliiewNmt60

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=jliiewNmt60]

Descriere: Cum se lucreaza la Brasov la Web 2.0 !

Lenuta Neacsu, de la Bacau aduce o poveste frumoasa despre carti, lectura si copii. Fiecare trebuie sa citeasca cartea potrivita la timpul potrivit. Aceasta inseamna ca lumea noastra se bucura de informatii placute si de indrumare. Ciresarii o citim doar la 14 ani. Dar cand eram mici, exista in biblioteca doar un singur exemplar.Ne va ierta, daca o vom citi si la cei 35 de ani ai nostri…

Mihaela Penaru, vine de la Pitesti si ne spune ca in ziua de astazi copiii nu copiaza, ci creeaza. Ma bucura acest proiect, pentru ca asa vom avea tineri mai multi, care isi vor lua bacalaureatul in anul viitor.

Antonela Sofia Barbu de la Medias aduce in atentia noastra persoanele de varsta a III-a. Chiar ma gandeam ce cauta atatia BuniNeti pe internet. Acum am aflat ca au cont de Facebook, e-mail si Blog. Wauuuu!

Adriana Weimar, de la Lugoj ne vorbeste de Lucian Blaga, poetul preferat. Promoveaza Revista Banat si am aflat despre Cenaclul Banat, care promoveaza scriitorii debutanti si nu numai pe ei.

Alina Ruxandriu ne spune despre Papi de la Iasi si despre campania de strangere de carti. Proiectul „Ajuta un copil sa viseze” a aratat ca se poate. Ce anume? Sa strangi intr-un timp record 4000 de carti.

Lili  Balcanasu si-a adus o contributie importanta in promovarea Bibliotecii din Onesti pe internet si  are un proiect important despre alegerea profesiei. Tinerii chiar au nevoie de sprijin si acest lucru l-au primit la Onesti.

David Mihaela de la Biblioteca Ialomita ne invita la un salon de carte, dar nu unul simplu, ci un salon de carte aflat la a XX-a editie. Prin lansari de carte si expozitii sunt puse in valoare: CARTILE.

Marilena Chirita de la Biblioteca Metropolitana Bucuresti vine cu un proiect de actualitate: biblioteca digitala. Ne va fi folositor tuturor. E minunat!

Daca vrem sa aflam despre o sezatoare, adolescenti si cantece populare mergem la Pucheni, la Biblioteca. Mirela Minciunoiu ne intampina cu zambetul pe buze si ne vorbeste despre traditiile locale. Vom ajunge acolo cu siguranta!

Alina Fokt din Biblioteca Mures aduce in atentia noastra un proiect indraznet. Este vorba de promovarea cartilor in penitenciare. Nu stiu cati din tara au acest curaj de a patrunde in lumea inchisorilor. Brrrr…

Mariana Angheluta  si Lacatus Diana din Tg. Jiu aduc Povestile orasului spre noi, bibliotecarii prezenti la Web 2.0. Fiecare oras are povestea lui…De ce sa nu incercam sa o aflam?

Avem 12 povesti frumoase cu proiecte minunate. Doamnele de FIER ale Bibliotecilor din Romania au aratat tuturor ca in biblioteci se lucreaza si altceva, iar datorita acestui curs Web 2.0 sub mesajul ”I’m only here for the ladies”  am invatat de la Alex Bleau ca totul este posibil, atunci cand vrei! Multumiri pentru prima zi!

Mai multe gasiti si pe Blogul lui Lili…

(Visited 189 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !