Brioşe, ineluşe, sirop, ciocolată …pentru Luca

Îmi plac dulciurile. Şi copiilor le plac ! Chiar şi prietenelor mele ! Îmi face plăcere să gătesc pentru cei dragi, mai ales că voi primi formele de brioşe roz de la Avon. Pentru că ultimul aparat achiziţionat este cel de realizat ineluşe, nu gogoşi, cum au scris în oferta de la Lidl, am făcut câteva experimente dulci.

Citind pe blogul lui Mircea Hodârnău despre apelul doamnei Ella Călburean m-am decis să prepar brioşe, de data aceasta în forma de inimă şi câteva ineluşe, pentru micuţul Luca.

Scriu reteţele şi vă postez fotografiile.

Prima reţetă este cea a brioşelor cu ciocolată şi sirop de coacăze, de la Fundata !

Ingrediente:

– 150 g. zahăr
– 150 g. unt
– 3 ouă
– 150 g. făină
– 1 praf de copt
– 2 lămâi
– 100 g. nuci măcinate
– 50 g. stafide

Cum procedezi:

Baţi ouăle cu zahărul şi adaugi untul frecat spumă. Pui făina şi stingi praful de copt cu zeama de lămâie.Le adaugi peste compoziţie şi amesteci. Ungi formele de brioşe cu ulei, le tapetezi cu făină şi fiecare strat de compoziţie, 1 lingură de nucă, compoziţie şi nucă cu stafide amestecate. Nu uita să pui stafidele în apă înainte şi apoi să le scurgi şi să le tai mici de tot. Dai brioşele la cuptorul încălzit în prealabil, şi le scoţi după 30 de minute. Nu uita să laşi focul pe minim, să nu ardă ! Le scoţi şi ai două posibilităţi: să pui sirop de coacăze sau să pui ciocolată, pe care ai topit-o în ban-marie.

Eu am pus ciocolată cu ardei iute, dar pentru copii, nu este recomandat !


Ineluşe jucăuşe

Ingrediente:

– 250 g. de făină
– 100 g. zahăr brun (sau 150 gr. zahăr alb)
– 1 plic zahăr vanilat ( poate fi şi cu scorţişoară)
– 150 ml. lapte
– 100 ml. smântână
– 2 ouă
– 3 linguri ulei
– 1 plic de praf de copt
– bombonele colorate

Se amestecă zahărul vanilat, cu zahărul brun, ouăle, laptele, smântâna, uleiul, făina cernută la care s-a adăugat praful de copt. Se obţine un aluat omogen.
Se pregăteşte aparatul pentru ineluşe. După coacere, adică 2-3 minute se scot şi se aşează pe o farfurie. Se ung cu ciocolată topită sau se toarnă sirop de coacăze.

Aceste reteţe sunt pentru Luca însoţite de urările mele de sănătate !

[slideshow]
(Visited 191 times, 1 visits today)
Antonela Barbu

Antonela Barbu

Sunt Sofia – formator, jurnalist, specialist în comunicare și inițiator de proiecte culturale pentru copii, tineri și comunitate.
Construiesc povești care prind viață, ateliere în care copiii învață să își spună ideile cu curaj și voce.
📚 Public speaking • Storytelling • Podcast • Educație culturală nonformală

🌍 Brand: Sofia Online
Proiecte personale: Teach for Speech - învață de la mine și fii creativ!, Ateliere de public speaking
Parteneriate: Valiza Vorbelor Curajoase, Școala de Public Speaking, Reconstituirea Breslelor la Mediaș, Radio Voluntar - vocea copiilor romi, Tabără pentru copiii romi, 2 pe o bicicletă
Colaborări: Biblioteca Județeană „G. Barițiu” Brașov, Centrul Cultural Reduta Brașov, Asociația Ordinul Cavalerilor Mediaș, Asociația Iulian al II-lea pentru educație și integrarea romilor, CAbR Sf. Nectarie Mediaș.

Add comment

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Sofia – formator, jurnalist, specialist în comunicare și inițiator de proiecte culturale pentru copii, tineri și comunitate.
Construiesc povești care prind viață, ateliere în care copiii învață să își spună ideile cu curaj și voce.

📚 Public speaking • Storytelling • Podcast • Educație culturală nonformală

🌍 Brand: Sofia Online