Film Café : Facebook – The social network

Au trecut 10 ani de la ideea genială a lui Mark Zuckerberg, tânărul care a pus bazele unei reţele sociale închise care să îi reunească pe toţi discipolii respectivei instituţii de învăţământ superior. Dacă nu aţi avut ocazia să vizionaţi acest film, vă recomand să faceţi acest lucru în aceste zile geroase ! 🙂
Bazat parţial pe cartea „The Accidental Billionaires: The Founding of Facebook, a Tale of Sex, Money, Genius and Betrayal” a autorului Ben Mezrich, filmul „The Social Network” prezintă modul în care a luat fiinţă şi a evoluat una dintre cele mai populare reţele de socializare de pe Glob.
În anul 2004, un student în anul II de la prestigioasa universitate nord-americană Harvard pe nume Mark Zuckerberg a avut ideea genială de a pune bazele unei reţele sociale închise, care să îi reunească pe toţi discipolii respectivei instituţii de învăţământ superior.
După doi ani, reţeaua Facebook s-a extins şi i-a înglobat pe studenţii altor universităţi, iar în iunie 2010 a reuşit performanţa de a fi frecventată de aproximativ 540 milioane de persoane în fiecare luna. Oricât ar părea de bizar, la originea acestei adevărate senzaţii din domeniul internetului a stat o idee născută într-o cameră de cămin în mintea studenţilor Mark Zuckerberg, Eduardo Saverin şi Sean Parker, care s-au transformat în mai puţin de 6 ani în miliardari în dolari.
La acest link vizionaţi filmul online !
Mai multe informaţii despre film găsiţi aici !
Cartea în limba engleză o puteţi descărca de aici !
Cartea în limba română o găsiţi aici sau o puteţi împrumuta de la Biblioteca Municipală St. L. Roth – Piaţa Regele Ferdinand I nr. 1

 

(Visited 217 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !