De la functia „Aleeex”…la functia „Care e problema?”

După cele trei zile de curs desfăşurate la Bran, în perioada 27-29 iulie 2011, am ajuns să visez proiecte, soluţii şi obiective. Nimic nou în poveste. Tuturor ni se întâmplă acest lucru. Însă ce a fost  mai frumos în aceste vise se referă la probleme. Dacă nu le identifici, nu ai cum să le visezi…

Cursul de accesare fonduri europene susţinut de Laura Rusu, din partea Fundaţiei EOS şi finanţat de IREX ne-a lămurit asupra problemelor comunităţii, unde să le descoperim şi cum să le transformăm într-un proiect bun.

Într-un cadru superb, la Bran, în Casa Nostalgia, alături de Camelia Crişan şi Laura Rusu, cei 15 cursanţi nu au avut timp nici să respire, nici să vadă castelul Bran (care se închide la ora 18.00 – cursurile desfăşurîndu-se până la ora 18.30 – 18.45)!

Mi-am dorit să joc biliard cu colegele bibliotecare, dar temele şi oboseala îşi spuneau cuvântul! Dar, gata cu plânsul pe Blog!

Să vă spun ce am învăţat… Unele lucruri le ştiam, dar altele….Doamne, cât trebuie să citeşti! Am descoperit împreună cu echipa de 13 bibliotecare şi un bibliotecar, programele de finanţare: Tineret în Acţiune, Leonardo, Grundtvig. Le cunoşteam din vedere, dar de aproape…vă spun sincer, Ghidul pentru finaţare TiA are 147 pagini. Citiţi şi vă minunaţi! Totuşi, la final…poţi spune cu zâmbetul pe buze, „Care e problema?” şi mai ales, pe  ce linie de finanţare vei aplica: schimb de tineri, formare etc. Este minunat. Acum la câteva zile de la terminarea cursului, după ce Laura ne-a recomandat grupuri de discuţii şi am văzut cum pe adresa nou formată de e-mail …curg informaţii, mă bucur. Totul ţine de atitudine, să nu fii descurajat!

Echipa „Fundiţelor roz” formată din Cristiana, Judith şi Antonela nu s-a hotărât unde să desfăşoare proiectul: prima locaţie a fost Tunisia, apoi am optat pentru Egipt, acasă m-am gândit la Casablanca în Maroc, iar acum revin la Tunisia, după ce am văzut cât costă biletele de avion!

Aşa că fetelor, fundiţelor…pregătiţi-vă: ATERIZĂM în TUNISIA!

Alte proiecte – exerciţii ale colegilor au fost schiţate pentru Leonardo şi Grundtvig. Greu de tot! Nici nu mă pot gândi câte pagini am de listat şi pentru aceste ghiduri! Şi mai ales, cât timp îmi va lua să citesc…încă un concediu!

Laura a reuşit să ne învingă temerile, pe care le-a aruncat din prima zi pe uşă! Alături de Laura am zâmbit, ne-am relaxat, gândind. Laura ne-a impresionat prin dezvăluirile personale cu privire la depunerea de proiecte şi ne-a redat încrederea că putem şi e bine să depunem proiecte, chiar dacă nu primim finanţare din prima!

Avem noi prieteni, posibili parteneri de proiect, am făcut schimb de idei, ne-am bucurat de peisaj şi de limonadă şi am venit cu lecţii multe învăţate şi alte multe lecţii de exersat şi învăţat.

Mulţumesc personal  Laurei Rusu şi Cameliei Crişan pentru ocazia de a fi alături de aceşti bibliotecari minunaţi!

Cine ştie? Poate Csaba îşi cumpără tractor şi ajunge la Mediaş, iar echipa Fundiţelor roz ajunge în Tunisia!

(Visited 142 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

1 comment

  • From Tunisia, with love 🙂 Si catre Tunisia cu cele mai calduroase urari de succes!

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !