Rosenemil – ultimul rol de cinema al actorului Werner Stocker

Regizorul român Radu Gabrea  aduce un omagiu la MECEFF nu doar regizorului Rainer Werner  Fassbinder, care a murit la vârsta de 37 de ani, ci  și actorului Werner Stocker, ajuns în ceruri la vârsta de 38 de ani.

Importante nume din cinematografia germană sunt prezentate publicului medieșean, datorită celor două filme:

– Un bărbat ca Eva /Ein Mann wie EVA, lungmetraj de ficţiune inspirat de viaţa regizorului german Rainer Werner Fassbinder  (1984) și

– Rosenemil – O tragică iubire, film din 1993, coproducţie România / Franţa / Germania, ecranizare a unui roman de Georg Hermann. 

Un bărbat ca Eva îl aduce pe actorul Werner Stocker în rolul lui Walter.

Intro casă părăsită, Regizorul EVA, filmează o adaptare a celebrului roman „Dama cu camelii”. Echipa și actorii trăiesc în aceeași casă. Pe măsură ce filmarea înaintează, decorul de basm este umbrit de contradicțiile și conflictele echipei.  Regizorul, la începutul filmului, împreună cu Gudrun, actrița principală, se îndrăgostește de actorul care joacă rolul lui Armand Duval.

Rosenemil a fost ultimul film al actorului Werner Stocker, în care a jucat alături de Dana Vávrová. Werner îl interpretează pe Emil, un vânzător ambulant de cărți. Este impresionant  să-l vezi îmbrăcat în haine de epocă,cucerind și lăsându-se cucerit de femei.

Mai multe citiți aici: https://www.antonelasofiabarbu.ro/autour-de-moi/meceff-ul-prezentat-la-clubul-joben

Werner Stocker  s-a  născut pe 7 aprilie 1955 la Flintsbach am Inn, Germania, și a studiat actoria la Școala de Actorie Munchen și s-a remarcat la Otto Falckenberg School. După primirea Premiului German de Film pentru Cel mai bun Tânăr  Actor în anul 1983, el a jucat în mai multe filme de televiziune și de filme artisti, apreciate de critici, cum ar fi Herbstmilch (1989). Pe plan internațional, el a apărut în Dirty Dozen: Deadly Mission (1987) (TV) și emisiunea „Highlander” (1992), dar la scurt timp după aceea înregistrare, a murit  din cauza unei tumori pe creier, la vârsta de 38 de ani.

Regizorul, scenaristul şi actorul Rainer Werner Fassbinder , unul dintre numele cele mai importante ale Noului Cinema German a reuşit, în mai puţin de 15 ani de carieră, să creeze o operă impresionantă: 40 de lungmetraje, două seriale de televiziune, trei scurtmetraje, 24 de piese de teatru şi 4 piese radiofonice, plus 36 de roluri interpretate fie în filmele sale, fie în ale altora. Regizorul Rainer Werner  Fassbinder, cunoscut de Radu Gabrea a murit la vârsta de 37 de ani, din cauza unei supradoze de cocaină şi pastile de dormit.

Filmele vor rula la Mediaș:

Rosenemil – Sala Traube, ora 22.00, 26 iunie

Un bărbat ca Eva – Sala Traube, ora 19.30, 28 iunie

surse (www.rol.ro, www.cinema.de)

(Visited 504 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

1 comment

  • Multumim maestrului Radu Gabrea pentru ca la aceasta editie a MECEFF-ului a tinut sa le aduca omagiul sau atat marelui regizor german Fassbinder, cat si actorului Werner Stocker, disparuti atat de devreme dintre noi!

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !