2 pe o bicicletă – un eveniment în care pedalăm și promovăm lectura la Mediaș

Această poveste începe cu o întrebare: De câte ori v-ați propus să strângeți amintiri?
Sunt zile care trec și nu lasă nicio urmă în sufletele noastre și zile de care ne amintim o viață.
Ne amintim cum a fost primul examen la liceu, gustul ciocolatei de casă, prima călătorie cu iubitul sau prima dată când te-ai urcat pe bicicletă.
Astfel de amintiri trebuie păstrate într-un loc anume, însă cel mai important este să ne planificăm amintirile fericite într-o agendă, pentru tot timpul anului.
Uneori, începem din luna ianuarie, alteori din luna iulie, pentru că ne legăm de numere preferate, culori sau chiar evenimente.
Scrie în cărți că luna iulie este perfectă pentru picnic. Este cald, trandafirii sunt în floare și putem încerca să asociem evenimentul 2 PE O BICICLETĂ, îndrăznind să facem împreună ceva diferit.
Să pedalăm  aproape 20 de km, să descoperim locuri noi și să creăm amintiri la un picnic – lectură.
Spre Păucea am mai pedalat anii trecuți pentru Hospice Casa Speranței, la Zilele Tineretului Medieșean, ciclism – drumeție – orientare turistică și în Săptămâna Națională a Voluntariatului.
Am pedalat cu drag și cu multă energie în cadrul acestor evenimente organizate de CITO Mediaș, acum CAbR ( Centrul de Abilitare și Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilități „Sf. Nectarie”), fiind parte din ele. De câte ori am reușit, am adus în această echipă oameni noi, care nu doar că au pedalat, ci au susținut acest tip de activități în aer liber. Grație unui lider și unui manager de excepție, precum Daniela Hălmaci, am creat aceste conexiuni – amintiri – experiențe.
Echipa GENERALI ASIGURĂRI și Eugen Doroga s-a alăturat de la primele pedalări,  iar anul acesta vine cu forțe proaspete și cu bună dispoziție, echipa BIBLIOTECII JUDEȚENE ,,GEORGE BARIȚIU” din Brașov care a realizat la imprimantă 3D, suveniruri pentru participanți: biciclete și cărți.
Când spui Cristiana, Anca, Viorica, Maria, Florin asociezi aceste nume cu imaginație și cu creativitate. Doar o idee lansată în spațiu de Daniela Hălmaci și astrele se unesc pentru a crea amintiri fericite. Un atelier de pictură, un șnur pentru suvenir, un desen realizat de către Alexandra, o înghețată și biciclete speciale. Multe zâmbete surprinse în fotografii și multe amintiri putem strânge la piept.
Aici inserez doar câteva dintre aceste fotografii. Restul vor fi postate pe pagina de Facebook și pe Instagram.
 
Ultimele pregătiri pentru 2 pe o bicicletă – pedalează pentru lectură au fost trecute în revistă.
Ce se va întâmpla, veți afla în rândurile de mai jos.
În primul rând, pregătiți-vă bicicleta, umflați roțile, verificași pedalele, frânele. Alegeți din bibliotecă cartea preferată și căutați un loc sigur în care să o așezați. De preferabil, în rucsac și în coșul bicicletei.
Nu uitați sticla cu apă și să faceți câteva exerciții de încălzire.
Fiți atenți la instructaj și la regulile de circulație !
STARTUL va avea loc sâmbătă, 8 iulie de la ora 9.00, de la sediul CAbR (CITO), Str. G. Topârceanu Nr. 14.
NU se plătește taxă de înscriere și poți participa, indiferent de vârstă.

Copiii vor fi însoțiți de părinți și instruiți să meargă în coloană pe traseul Mediaș – Valea Lungă – Păucea și retur. Vor fi 16 km, de aceea este nevoie de organizare și de disciplină. Nu se va pedala încontinuu, ci se vor face opriri pe traseu. Așa că, nu vă faceți probleme dacă obosiți.

Este important să rețineți că acest eveniment nu constituie o competiție sportivă și se adresează bicicliștilor amatori.

Traseele de acces spre locul evenimentului, precum și cele de dispersare vor fi:
Plecarea la ora 9:15 pe următorul traseu : Str.George Topârceanu nr. 14, Str. Horea, Str. Mihail Viteazu, Podul mare peste Târnavă, Str. Stadionului, Drum comunal 17 Valea Lungă, Păucea.
La Valea Lungă / Păucea va fi organizat un picnic, la o cabană, feriți de soarele puternic sau de ploaie. Ne-am bucura să află numărul de participanți, deoarece echipa CAbR se pregătește. cu tot ce este necesar.
NU trebuie să aduceți mâncare cu voi, dar dacă insistați să veniți cu bomboane, vor fi primite cu drag și…savurate! 🙂
Suntem siguri cu nu ați uitat cartea preferată acasă, deoarece fiind programat un picnic – lectură, vom citi câteva fragmente și vom participa la diferite provocări. Chiar dacă nu știi să citești, îți vom citi, noi. Dacă știi doar să pedalezi, nu ezita să ne însoțești.

Ne vom întoarce la  ora 14:00 pe traseul:  Drumul comunal 17 Păucea, Valea Lungă, Str. Stadionului, Podul mare peste Târnavă, Str. Mihail Viteazu, Str. Horea, Str. George Topârcenu nr.14.

Suntem siguri că veți crea amintiri frumoase alături de noi, iar dacă vom posta fotografiile în mediul online îi vom invita pe cei care le descoperă să pedaleze în alte zile, pe urmele noastre.

,,A strânge amintiri înseamnă să îmbrățișezi mantra călătoriilor”, scrie Meik Wiking în cartea ,,Arta de a -ți crea amintiri”, cartea preferată pe care o voi lua cu mine în bicicletă.

2 pe o bicicletă – TU și cartea preferată este și o campanie de promovare a lecturii, a drumeției, a mersului pe bicicletă, a prieteniei și a conexiunilor între oameni.

 

Ați răspuns la întrebarea de la începutul acestui material? Lăsați un comentariu!

Organizator: CAbR Mediaș

Parteneri: Biblioteca Județeană ,,George Barițiu” Brașov și Provocările Sofiei

P.S.
Tricoul meu a fost realizat în cadrul Atelierului de pictură pe material textil susținut de artistul plastic brașovean Mihaela Bălan în cadrul Proiectului Zilele redutelor culturale din Transilvania și Banat cofinanțat de AFCN și implementat de Centrul Cultural Reduta în parteneriat cu Muzeul de etnografie Transilvania din Cluj Napoca și Teatru German de Stat din Timișoara.
Eu l-am pictat, iar Mihaela cu mâna ei de artist, l-a retușat pentru a arăta perfect. 🙂
Mulțumesc din suflet.
(Visited 49 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !