Tu ce faci pentru a avea un somn odihnitor?

De câteva zile mă frământa o întrebare: care este temperatura optimă pentru un somn odihnitor?

Multă lume se plânge că nu se odihnește, pentru că ori a fost prea cald în cameră, ori prea frig.

De ce nu m-aș plânge și eu?

Am verificat termostatul de cameră și am constatat că a rămas pe 22°. Zilele trecute a fost destul de frig afară și deși a fost o atmosferă plăcută în cameră, am avut un somn agitat. Oare de ce?

Cu toate că am amânat alarma ceasului până în ultimul moment, dimineața, după ce mi-am preparat o cafea cu scorțișoară, am început să mă documentez.

Ce temperatură ar trebui să pun la termostatul de ambient?

Se consideră că 18° este cea mai mică temperatură confortabilă în casă.  Dacă te gândești puțin, poți economisi 6% din factura de încălzire, pentru fiecare 1 grad mai puțin. Î

nsă pe mine mă interesează și să am un somn odihnitor, nu doar să fac economie.

Specialiștii au stabilit că temperatura optimă pentru somn este între 16° și 19°.

Corpurile noastre sunt programate să experimenteze o ușoară scădere a temperaturii seara. Coborând termostatul noaptea poate ajuta la reglarea temperaturii și poți transmite corpului că este timpul să te culci.

Totuși, cine îmi va garanta că atunci când termostatul de cameră va fi la 19°, eu voi avea un somn odihnitor și mă voi simți foarte bine atât fizic, cât și mental?

Ce anume ar trebui să fac?  

Mi-am aruncat privirea prin cameră. Patul era încă desfăcut. Motanul doarmea, dar destul de agitat. La un moment dat, a avut nevoie să fie învelit cu o păturică.

 

M-am ridicat din fața laptopului și am pus mâna pe pilotă. Cred că de aici va trebui să încep. Să-mi schimb pilota și să aleg una confecționată din lână, pentru că lâna este un material natural care se obține prin tunderea părului oilor de mai multe ori pe an, este rezistentă la apă și menține o temperatură corporală stabilă.

Unde voi găsi un astfel de produs? 

Și atunci am auzit un…ding. Am primit un mesaj și o nouă probă la Consursul SuperBlog 2022.

Se știe deja că…atunci când te gândești la un lucru, când te frământă ceva și nu găsești explicații, informațiile vin spre tine. Nu trebuie decât să le alegi și să le înțelegi !

E-mailul cu Proba cu numărul 2  aduce în atenția mea,  tema: Un somn odihnitor la 19° în dormitor.

Produsele prezentate sunt cele de la Confort Merino, fabricate în Piatra Neamț, materiile prime folosite fiind Lâna Merinos și Bumbacul Organic.

Yupiii!

Lână!

Yupiii!

Beeee!

Miau!

Vreau să comand ori pilotă din lână, ori o plapumă din lână. Încă nu sunt decisă ce anume, de aceea înainte de a face acest pas voi viziona acest film, apoi voi citi despre avantajele produselor de pat din lână.

Gama de pilote Confort Merino este proiectată pentru a dormi excelent la temperatura din locuință, fie că alegi o temperatură de 19°, fie una de 22°.

  • Pilota N1 – încăperi cu temperatura de 23-26°C
  • Pilota N2 – încăperi cu temperatura de 22-24°C
  • Pilota N3 – încăperi cu temperatura de 20-23°C
  • Plapuma N5 – temperatura între 18-22°C.
  • Set 4 anotimpuri N2+N1

M-am documentat și vă împărtășesc câteva dintre aceste avantaje foarte importante pentru sănătatea mea și a familiei mele, inclusiv pentru motanul care adoarme din când în când pe pat:

  • Relaxarea ritmului cardiac
  • Capacitate de termoreglare superioară
  • Rezistență sporită la rupere a umpluturii
  • Mediu hipoalergenic, antibacterian și rezistență la mucegai în mod natural

Citind despre noua colecție Confort Lana, care folosește o lână îmbunătățită din mai multe puncte de vedere, nu am ezitat și mi-am făcut cont pe site. Am ales să comand această plapumă din lână, doar se apropie iarna, nu-i așa?

Plapuma Confort Lana N5, care este ideală iarna sau în perioade mai reci din timpul anului, asigură un confort de neegalat atunci când temperatura în dormitor se află între 17 – 22 °C.

Vă las și vouă link-ul: https://www.confortmerino.ro/blog/articole-despre-lana/confort-lana-noua-colec%C8%9Bie-confort-merino

Abia aștept să ajungă coletul și să las termostatul pe 19°, fără grija că îmi va frig peste noapte și nu mă voi odihni. Îmi doresc să mă trezesc odihnită, cu pofta de a scrie noi articole,  iar motanul meu să nu mai aibă nevoie de păturică și să doarmă până dimineața, neîntors. 🙂

Dormim mai bine, trăim mai bine!

Acest articol a fost scris pentru Superblog 2022.

Fotografii din arhiva personală și de pe site-ul Confort Merino.

 

 

(Visited 613 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

2 comments

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !