Regizorul Radu Gabrea prezintă cinci filme la MECEFF

Mediaş Central European Film Festival (MECEFF) ediția a III-a aduce la Mediaș producțiile personale ale regizorului Radu Gabrea.

Amfitrionul festivalului va oferi publicului prezent la Mediaș o selecție de cinci filme personale, realizate de-a lungul șederii sale în Germania de Vest.

Fürchte dich nicht, Jakob! / Nu te teme, Iacob! (1982), ecranizare a nuvelei O făclie de Paște scrisă de Ion Luca Caragiale, prezintă transformarea uimitoare a unui om alienat într-un om ferm şi hotărât, o schimbare cu atât mai extraordinară în contextul unui anti-semitism obiectiv şi internalizat palpabil.

Ein mann wie Eva / Un bărbat ca Eva (1984) reprezintă un omagiu absolut adus de regizorul român cineastului său preferat, Rainer Werner Fassbinder, la numai doi ani după moartea acestuia și, totodată, o cronică a noțiunii de cinema (acțiunea are loc pe fundalul filmărilor la Dama cu camelii).

Ein Unding der Liebe / Straniul obiect al iubirii, film în două părți („Orașul cel mic” și „Orașul cel mare”) făcut în 1988 pentru televiziune, este povestea singurătății și aventurilor mai mult sau mai puțin triste ale lui Georg Bleistein, un tânăr obez lipsit de dragoste şi afecţiune.

Tot film de televiziune e și Ins Blaue / Călătorie surpriză din 1991, realizat în coproducție cu Franța, un film despre o tânără pereche de profesori germani care, confruntați cu probleme financiare, trebuie să-și anuleze concediul programat în Sudul Franţei.

În fine, ultimul film din acest calup este Rosenemil (1993), ecranizare a romanului omonim scris de Georg Hermann, avându-l drept protagonist pe regretatul Werner Stocker (aflat la ultimul său rol de cinema) și a cărei acțiune se desfăşoară în Berlinul sfârşitului de secol XIX.

Filmele vor rula în cele trei locații: Piața Corneliu Coposu, Sala Traube și Cinematograful Mediensis.

Programul va fi următorul:

Rosenemil – Miercuri, 26 iunie, orele 21:45 – Piața Corneliu Coposu

Ein Unding der Liebe / Straniul obiect al iubirii – Joi, 27 iunie, orele 19:00 – Cinematograful Mediensis.

Fürchte dich nicht, Jakob! / Nu te teme, Iacob! Vineri, 28 iunie, orele 16:30 -Cinematograful Mediensis

Ins Blaue / Călătorie surpriză – Vineri, 28 iunie, orele 17:00 –  Sala Traube

Ein mann wie Eva / Un bărbat ca Eva – Vineri, 28 iunie, orele 19:30 – Sala Traube

(Visited 334 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

1 comment

  • O noua editie a MECEFF-ului in care invitata va fi Germania, in acest an. Sa speram ca regizorul Radu Gabrea va avea succes si in acest an …

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !