Adolescenţii învaţă despre "Managementul proiectelor în zece paşi"

Adolescenţii care vin la CIP învaţă despre cum să organizeze un eveniment. Despre „Managementul proiectelor în zece paşi” învaţă în cadrul Proiectului „EduCultNet – Educaţie şi Cultură pe Internet – Secţiunea Tineret”, în fiecare zi de la ora 13.00 – 15.00, timp de două săptămâni.

Cei 10 paşi (sursa Internet) sunt:

Pasul 1: Definirea proiectului
Este normal ca toti participantii la un proiect sa aiba o intelegere comuna asupra a ce trebuie facut, la ce termene, cu ce costuri, in ce conditii si pentru ce beneficii.

Pasul 2: Elaborarea planului de lucru
Inainte de a incepe munca, avem nevoie de un plan prin care sa definim cum vom indeplini obiectivele proiectului.

Pasul 3: Managementul planului de lucru
Nu e suficient sa avem un plan bun, trebuie sa ne asiguram ca acesta este pus in practica si ca putem masura rezultatele obtinute, raportandu-ne la ce ne-am planificat.

Pasul 4: Managementul situatiilor dificile
De multe ori apar probleme pe care nu le putem rezolva in cadrul echipei de proiect. Pentru a facilita rezolvarea acestora, exista o serie de tehnici si unelte.

Pasul 5: Managementul continutului proiectului
Continutul sau sfera de cuprindere a proiectului presupune descrierea a ce este in interiorul proiectului si ce este in afara sa. Pentru a fi siguri ca proiectul va livra ceea ce s-a stabilit, trebuie sa realizam un control al schimbarilor asupra continutului.

Pasul 6: Managementul comunicarii in proiecte
Comunicarea este mijlocul prin care participantii la un proiect isi pot conjuga eforturile si activitatile, astfel incat rezultatul sa fie cel asteptat.

Pasul 7: Managementul riscurilor
Prin natura sa unica, orice proiect implica riscuri, pentru gestionarea carora ne sunt necesare tehnici specifice.

Pasul 8: Managementul documentatiei de proiect
Cu cat proiectul este mai complex, cu atat creste volumul documentatiei. Trebuie sa ne asiguram ca putem gestiona eficient documentele proiectului, pentru a putea regasi cu usurinta informatiile necesare.

Pasul 9: Managementul calitatii
Scopul acestui pas este intelegerea asteptarilor clientului in domeniul calitatii si punerea in aplicare a proceselor necesare pentru satisfacerea acestor asteptari.

Pasul 10: Managementul metricilor
Pentru a putea lua decizii pertinente, este necesar sa colectam informatii cantitative despre felul in care evolueaza proiectul. Metricile ne ajuta de asemenea si in analiza tendintelor privind diferite aspecte ale proiectului.

(Visited 197 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !