Anul 2014 – Anul omagial euharistic

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a proclamat solemn miercuri, 1 ianuarie, în Catedrala patriarhală, anul 2014 ca  „Anul omagial euharistic (al Sfintei Spovedanii şi al Sfintei Împărtăşanii) şi Anul comemorativ al Sfinţilor Martiri Brâncoveni“. Evenimentul a avut loc după Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare şi după slujba de Te Deum, oficiată de Preasfinţitul Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, informează Ziarul Lumina.

Actul oficial de proclamare a fost citit de către Preasfinţitul Varlaam Ploieşteanul, Episcop-vicar patriarhal şi secretarul Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Întâistătătorul Bisericii noastre a subliniat importanţa Sfintei Taine a Spovedaniei şi a Împărtăşaniei şi a vorbit credincioşilor despre Sfinţii Martiri Brâncoveni.

„Au fost propuse şi aprobate aceste două teme în primul rând pentru că anul acesta, 2014, se împlinesc 300 de ani de la moartea martirică a Sfântului Domnitor al Ţării Româneşti, Constantin Brâncoveanu, şi a celor patru fii ai săi Constantin, Ştefan, Radu şi Matei şi a sfetnicului Ianache. Totodată, ne-am gândit să continuăm cu sublinierea importanţei altor Sfinte Taine din viaţa Bisericii, pentru a intensifica viaţa creştină, pentru a înţelege sensurile adânci ale Sfintelor Taine şi mai ales legătura lor cu viaţa noastră şi legătura lor cu lucrarea de mântuire a Bisericii pe baza lucrării mântuitoare a lui Iisus Hristos, Capul Bisericii. Taina Sfintei Spovedanii este deosebit de importantă şi este direct legată de Sfânta Euharistie, deoarece nu ne putem împărtăşi dacă nu ne spovedim, nu ne pocăim şi nu primim iertarea păcatelor“, a explicat Preafericirea Sa.

Sursa: http://basilica.ro

(Visited 190 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !