Calul – simbol al schimbărilor în anul 2014

Anul 2014 aduce schimbări în viața noastră.

Cine iubește caii se vor bucura de prezența Calului de Lemn începând cu  31 ianuarie 2014.  În zodiacul chinezesc, Calul de Lemn este un simbol al începuturilor şi al schimbării, astfel că e de aşteptat să avem parte, atât la nivel personal, cât şi la nivel colectiv, de multe lucruri noi.

Cu siguranţă, nu ne vom plictisi deloc, în intervalul 31 ianuarie 2014 – 18 februarie 2015 cât va dura Anul chinezesc al Calului de Lemn, iar cei care vor munci vor fi răsplătiți din plin. 

În fiecare casă este bine să existe obiecte care să reprezinte Calul, pentru că Anul Calului de Lemn ne aduce energia focului. Anul calului este un puternic activator al persoanelor ce vor să devină celebre activând focul (sud), cu panouri de lemn, figurine din lemn, clopoței din lemn etc.

Calul este una dintre cele 7 comori din budism și simbolizează iubirea și perseverența. De Anul Nou chinezesc, se oferă monede de aur ca daruri norocoase, mereu în număr de 3, acesta fiind un număr Yang, productiv, despre care se crede că aduce bogație celui ce primește cadoul.

Se recomandă în Anul Calului ca fiecare persoană să poarte o amuletă norocoasă cu potcoavă și ochiul lui Horus sau un breloc cu potcoavă. Putem așeza la intrarea principală în casă și un nod mistic cu ochiul lui Horus pentru protecția și prosperitatea casei.

Potcoavele – sunt considerate de occidentali drept purtătoare de noroc, motiv pentru care le păstrează în casă. Forma unei potcoave este de bun augur dacă aceasta este asezată în sectorul Nord-Vest sau cel de Vest al unei case, ambele asociate cu elementul metal.

În mod tradițional, potcoava trebuie atârnată deasupra ușii de la intrare, pentru a vă asigura că norocul rămâne înăuntrul casei. Forma de semilună a potcoavei poate fi considerată protectoare. Se mai crede că ea pune pe fugă vrăjitoarele și divolul – poate pentru că potcoavele au șapte cuie, iar șapte a fost întotdeauna considerat un număr spiritual.

Lemnul este asociat estului și sud-estului. Asemeni ramurilor unui copac, norocul crește lateral și ascendent. Lemnul este singurul element ce posedă viața și capacitatea de a se extinde. Energia lemnului conferă familiilor noroc de urmași, fiind benefic persoanelor de sex masculin.

Plante norocoase în Est – crizanteme galbene, magnolii albe, bujori de toate culorile, floare de prun și orhidee (cu frunzulițe de mătase), dacă nu sunt naturale.

Sursa: http://fengshui-armony.ro

(Visited 408 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !