Cartea despre femei scrisă de Ieromonahul Savatie Baștovoi va fi lansată la Gaudeamus 2015

Editura CATHISMA va lansa la Gaudeamus 2015 cartea scrisă de Ieromonahul Savatie Baștovoi intitulată sugestiv Cartea despre femei. Evenimentul va avea loc în prezența autorului, sâmbătă, 21 noiembrie 2015, de la ora 14.00, la Romexpo. 

12219631_913972488679728_8759367767667761521_n (1)

Ieromonahul Savatie Baștovoi este un nume singular în literatura contemporană, fiind unul din cazurile rare când un scriitor excelează în toate genurile literare, fiind premiat de Uniunea Scriitorilor la toate secțiunile: poezie, proză și eseu. Această trăsătură îi face pe jurnaliștii de la Le Figaro să scrie despre Baștovoi ca despre „un geniu polivalent care scrie o operă deopotrivă poetică, romanescă și dramatică”, iar Le Monde remarcă „o scriitură luminoasă și impecabil construită”.

Festivalul de poezie de la Berlin l-a inclus, în 2007, cu poezia Rusoaica, în antologia poeziei de dragoste mondiale, alături de Omar Khayyam, Shakespeare, Esenin și alte nume sonore ale literaturii universale.

Este autorul a peste 20 de cărți, vândute într-un tiraj cumulat de peste 200.000 exemplare. Apariția în Franța a romanului Iepurii nu mor, scris la 21 de ani, adună cel mai bun dosar de presă dintre toate cărțile românești traduse în Franța în ultimii ani. Chiar în aceste zile, romanul apare în Italia.

Cartea despre femei este o bijuterie dăruită la maturitate, care se înscrie în darurile pe care copilul de cândva le făcea mamei.

Câteva citate din carte:

„Când ești copil nu știi să scrii, când ești mare nu știi să vezi”.

,,Binele şi răul din viaţa noastră se succed fără nici o logică, singurul fapt previzibil este moartea.”

,,Pentru a fi mai bun, nu e nevoie ca cineva să fie mai rău decît tine. Dacă vei căuta să fii mai bun decît cineva, întotdeauna vei găsi pe cineva mai rău, care să te facă să nu-ţi doreşti schimbarea. Fii lumină, fii zbor – iar dacă nu eşti încă, atunci nimic din ce este pe pămînt nu-ţi scuză înfrângerea.’

,,Dacă eşti o pasăre – păzeşte-ţi aripile, dacă eşti o căprioară – păzeşte-ţi picioarele.”

,,Ceea ce crezi că ai mai bun în tine este slăbiciunea ta şi locul în care vei fi lovită. Păzeşte comoara ta înăuntru, păstrînd taina ei pentru cel care va şti să-ţi răsplătească cu însăşi viaţa lui.”

,,Cu cât e mai puţin aur undeva, cu atât creşte valoarea lui.”

,,Pentru a fi bărbat, e nevoie să faci mai multe lucruri; pentru a fi femeie, e nevoie să nu faci anumite lucruri.”

,,O mare rătăcire a timpului nostru este aceea că tot mai multe femei se silesc să placă femeilor chiar mai mult decît bărbaţilor, neştiind că atunci cînd o femeie ajunge să fie lăudată de femei, înseamnă că ea a devenit suficient de neinteresantă pentru a nu mai fi o concurentă.”

Savatie Baştovoi, Cartea despre femei

Educația artistică primită în familie și, mai tîrziu, la școlile de artă, străbate de această dată în forma cea mai directă, cartea fiind ilustrată cu acuarele ale autorului.

(Visited 575 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !