Cecelia Ahern şi Guillaume Musso: Cel mai îndrăgit cuplu al verii din lumea cărţilor !

Hmmmm! Cuplul verii ? Doi autori pe care nu îi poţi separa pe noptiera de lângă pat. Doi autori care te seduc, te dezorientează şi te fascinează.

Ea, născută în Dublin. El, născut în Antibes. Ea, fiica lui Bertie Ahern, fost prim-ministru al Irlandei. El, fiul unei bibliotecare, care i-a cultivat gustul pentru literatură, hrănindu-l cu „Proust la biberon“.

Doi autori care te prind în paginile cărţilor şi îţi pun întrebarea: Ce-aş face eu fără tine ?

Musso si Ahern2

Cititorule,

poţi da răspunsul Mâine sau peste 7 ani , însă trebuie să notezi în Cartea viitorului cu litere mari P. S. Te iubesc ! Abia atunci cei doi autori îţi vor da întâlnire în Central Park, te vor alege dintre cele 100 de nume, îţi vor dărui Cadoul şi vor dispărea fără urmă. Vor lăsa ultima pagină nescrisă pentru ca Fata de hârtie să o deseneze.

Tu,  îţi vei chema îngerul şi îi vei spune că nu poţi trăi fără a afla cum să te îndrăgosteşti. Dacă vei simţi că îţi lipsesc cuvintele lor, înseamnă că cei doi autori pe care i-ai citit toată vara, îţi vor completa visele şi vor fi suflete pereche în inima ta.

Vei spune ,,Mulţumesc pentru amintiri” şi vei aşeza pe raft, în bibliotecă, cărţile scrise de Cecelia Ahern şi Guillaume Musso  cel mai îndrăgit cuplu al verii, în aşteptarea celor mai noi apariţii.

Dar cine sunt cei doi autori care atrag cititorii din toate colţurile lumii asemenea unui magnet ?

Cecelia Ahern s-a născut la data de 30 septembrie 1981, la Dublin și este fiica lui Bertie Ahern, fost prim-ministru al Irlandei. Cecelia consideră că de la tatăl său a moștenit puterea de muncă. A studiat jurnalism și comunicare la Colegiul Griffith din Dublin, dar după absolvire, în loc să pornească în căutarea primului ei job în domeniu, scria deja primele capitole din ceea ce avea să devină fenomenul „P.S. Te iubesc”. În scurt timp de la lansare, romanul a devenit bestseller în Marea Britanie, Statele Unite, Germania şi Olanda, iar în 2007 a fost ecranizat cu Hilary Swank și Gerard Butler în rolurile principale.

În 2014, personajele Ceceliei Ahern s-au reîntors la Hollywood odată cu apariția filmului „Love, Rosie”, inspirat de romanul „Suflete pereche”. Tot în 2014, după 8 nominalizări, a câştigat premiul Irish Book Award for Most Popular Fiction pentru romanul „The Year I Met You”.

Anul 2016 înseamnă pentru Cecelia trei romane pline de întrebări şi răspunsuri: The Marble Collector, Flawed şi Lyrebird.

9780007501847 9781250074119_FCLyrebird-cover

Romanul Pasărea Liră va fi publicat în data de 3 noiembrie 2016.

Editura ALL a publicat în limba română peste zece romane ale autoarei în Colecţia Strada Ficţiunii.

Guillaume Musso este unul dintre cei mai populari scriitori francezi contemporani. Romanele lui au fost publicate în 37 de țări și s-au vândut în peste 20 de milioane de exemplare.

1917854_213910345247_2289814_n

S-a născut la Antibes în 1974 și a studiat științe economice. Mama lui, bibliotecară, i-a cultivat gustul pentru literatură, hrănindu-l cu „Proust la biberon“. La 19 ani, Musso a plecat în Statele Unite ale Americii și s-a îndrăgostit de New York. S-a întors în Franţa plin de idei pentru romanele sale.

La 24 de ani, a suferit un grav accident de maşină, care l-a făcut să reflecteze la sensul vieţii şi la posibilitatea ca ea să se sfârşească pe neaşteptate. A scris apoi într-un suflet 80 de pagini dintr-un roman pe care editorii l-au primit cu laude și încurajări. „Et Après”/ „Afterwards”, publicat în 2004, s-a vândut într-un milion de exemplare în Franța, a fost tradus în 23 de limbi și a ajuns pe peliculă cu John Malkovich și Evangeline Lilly în rolurile principale. După „Et Après” au urmat alte 10 romane de mare succes, printre care: Vei fi acolo? , Ce-aş fi eu fără tine?, Fata de hârtie, După 7 ani.

Despre cel mai nou roman al său puteţi citi aici:

 FILLE-DE-BROOOKLYN_CV-704x1024

Editura ALL a publicat în limba română şapte dintre romanele sale.

,,Eşti propriul tău refugiu. Nu mai e nimic altceva. Nu poţi salva pe nimeni. Nu poţi decât să te salvezi pe tine însuţi.” Guillaume Musso în Vei fi acolo?

,,Cred în magia cărţilor. Cred că în anumite perioade ale vieţii noastre suntem atraşi de anumite cărţi. Fie când ne plimbăm printre rafturile unei librării fără nicio idee despre ce vrem să citim şi deodată ne găsim faţă în faţă cu cea mai potrivită şi perfectă carte. Fie când din întâmplare dăm peste un străin sau un prieten care ne recomandă o carte pe care în mod normal nu am alege-o niciodată.” Cecelia Ahern

 

 

 

(Visited 134 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment