La Târgul internațional de carte Gaudeamus 2015 se pot dona cărți pentru bibliotecile publice: Rupea și Scoreiu

„Cel mai citit târg de carte, de la cel mai ascultat radio”, Târgul Internaţional GAUDEAMUS 2015 va avea loc în perioada 18 – 22 noiembrie în Pavilionul Central al Complexului Expoziţional Romexpo. Evenimentul, ajuns la ediţia cu numărul 22, este iniţiat şi organizat de Radio România.

Proiectele derulate de Radio România se vor desfășura și în perioada 18 – 22 noiembrie 2015, la Gaudeamus. Cei prezenți la târg vor putea dona cărți pentru bibliotecile publice din Rupea și Scoreiu, îi vor cunoaște pe olimpicii României, vor afla numele tinerilor pasionați de lectură și vor participa la tombolă.

Proiectele Gaudeamus – Radio România sunt:

Proiectul „Cărţile se întorc acasă”: campanie de donaţie de carte derulată pe parcursul Târgurilor GAUDEAMUS, în beneficiul bibliotecilor publice din România. De la lansarea acestui proiect în 2010, peste 140.000 de volume au ajuns, prin generozitatea expozanţilor şi vizitatorilor GAUDEAMUS în peste 340 de biblioteci aflate în aria de acoperire a posturilor Radio România. Campania va continua şi pe parcursul Târgului Internaţional GAUDEAMUS Carte de Învăţătură; donaţiile de carte se primesc în intervalul 18 – 22 noiembrie la Romexpo, zilnic între orele 10.00 şi 20.00. Fondul de carte astfel constituit va avea ca destinaţie biblioteci publice din oraşul Rupea (judeţul Braşov) şi din localitatea Scoreiu (judeţul Sibiu).

Invitaţi de nota 10: Olimpicii României – un proiect care îşi propune să aducă în prim-plan competitivitatea şi excelenţa învăţământului românesc, să atragă atenţia asupra performanţelor şi potenţialului reprezentanţilor săi de top pentru viitorul României. La GAUDEAMUS 2015, 7 elevi din Bucureşti, medaliaţi cu aur la concursuri internaţionale la diverse discipline, beneficiari ai bursei „Meritul olimpic internaţional” vor fi premiaţi în cadrul unei festivităţi care va avea loc sâmbătă, 21 noiembrie, ora 15.00, la standul Automobile Dacia. Premiile vor fi oferite de Radio România şi Automobile Dacia.

Concursul Naţional de Lectură „Mircea Nedelciu” – Iniţiat de Radio România, sub numele scriitorului care a fost unul dintre fondatorii Târgului GAUDEAMUS, concursul se află la a XIII-a ediţie şi urmăreşte să retrezească interesul pentru lectură al elevilor de liceu. Finala naţională 2015 va avea loc în cadrul Târgului Internaţional GAUDEAMUS sâmbătă, 21 noiembrie, ora 10.30, la Bursa de Contacte (nivel 3.20). Participanţii sunt câştigătorii etapelor zonale organizate de-a lungul anului în întreaga ţară de studiourile regionale Radio România.

Tombola GAUDEAMUS – Derulată pe parcursul târgului, pe baza biletelor şi a abonamentelor de intrare, Tombola GAUDEAMUS oferă vizitatorilor ediţiei ocazia de a câştiga numeroase premii atractive: 15 gift-carduri BRD, fiecare cu un credit de 200 de lei şi 10 vouchere pentru foto-carte CEWE, în valoare de câte 135 de lei. Câştigătorii premiilor vor fi stabiliţi prin tragerile la sorţi care vor avea loc zilnic, în incinta târgului. Regulamentul tombolei este disponibil în incinta târgului şi pe www.gaudeamus.ro.

(Visited 148 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !