GADIF – invitaţie la o aventură literară francofonă în cadrul Târgului Internaţional GAUDEAMUS

GADIF  – invitaţie la o aventură literară francofonă în cadrul Târgului Internaţional GAUDEAMUS, care se va desfășura în perioada 18 – 22 noiembrie 2015, la București.

Grupul Ambasadelor, Delegaţiilor şi Instituţiilor Francofone din România (GADIF) are plăcerea de a participa în calitate de invitat de onoare al ediţiei din acest an a Târgului Internaţional Gaudeamus. În numele GADIF, doresc să exprim sincere mulţumiri partenerului nostru Radio România precum şi tuturor celor implicaţi în organizarea acestui Târg, care oferă o platformă deosebită pentru a ilustra ataşamentul nostru faţă de valorile comune împărtăşite în spaţiul francofon!

În prezent, Organizaţia Internaţională a Francofoniei cuprinde 80 de state şi guverne (57 de state membre, printre care şi România, şi 23 de ţări cu statut de observator) cu o populaţie de aproximativ 900 de milioane de persoane şi 274 de milioane de vorbitori de limba franceză distribuiţi pe cinci continente.

Limba franceză rămâne o componentă esenţială a istoriei noastre şi a patrimoniului nostru comun, reprezentând, totodată, un instrument indispensabil pentru viitorul nostru, şi mai ales pentru viitorul tinerelor generaţii. Prin prisma acestei viziuni a fost aleasă şi tematica specifică prezenţei GADIF la ediţia din acest an a Târgului – Cartea este o joacă de copil  care se adresează tuturor celor doritori să descopere diversitatea, bogăţia şi calitatea literaturii franceze din întreaga lume.
Vă invit pe toţi să vă alăturaţi nouă într-o aventură literară francofonă prilejuită prin organizarea unor variate mese rotunde, momente poetice, lansări de carte şi a multor altor surprize !

Bonne fête du livre!
Ambasador al Canadei,
Preşedinte GADIF,
Joanne Lemay

 

PROGRAMUL GADIF LA TÂRGUL INTERNAŢIONAL GAUDEAMUS 2015
Miercuri 18 noiembrie

12.00 Deschiderea oficială a Târgului Internaţional de Carte Gaudeamus
 Discursul Președintei GADIF, Excelența Sa Joanne Lemay, Ambasadorul Canadei
 Discursul Președintelui de onoare al Gaudeamus, Victor Ieronim Stoichiță
12.30 Cocktail de inaugurare a standului GADIF
13.00 Vernisajul expoziției de fotografii suprarealiste Subversiunea imaginilor și lansarea cărții Nougé/Magritte. Les objets bouleversants de Valentina Bianchi, în prezența autorului (eveniment organizat de Delegația Wallonie-Bruxelles)
Loc de desfășurare: Bursa de contacte
18.00 Lansarea albumului de bandă desenată Tintin și Los Picaros în limba română (Editura M.M. Europe)
Loc de desfășurare: stand GADIF
19.00 Concert organizat de Radio România în parteneriat cu GADIF
Loc de desfășurare: Sala Radio (str. Gen. Berthelot 60-64, București)

Joi 19 noiembrie

Activități ale ilustratoarei belgiene francofone de cărți pentru copii, Sophie Daxhelet, la Liceul Francez din București:
Conferințe (în prima parte a zilei)
Ateliere de ilustrație de carte pentru elevii Liceului francez din București (eveniment organizat de Delegația Wallonie-Bruxelles în colaborare cu Liceul Francez din București)
Loc de desfășurare: Liceul Francez din București
16.00 Prezentarea cărții Oublier Bucarest de Victor Ieronim Stoichiță, în prezența autorului (eveniment organizat de Ambasada Elveției)
Loc de desfășurare: stand GADIF
17.30 Lansarea cărții Les églises fortifiées du pays des Sicules de Hubert Rossel, în prezența autorului (eveniment organizat de Ambasada Elveției)
Loc de desfășurare: stand GADIF

Vineri 20 noiembrie

10.00 – 12.00 Atelier creativ pentru copii organizat de Organizația Internațională a Francofoniei în colaborare cu Dacia cu ocazia Zilei Internaționale a Drepturilor Copilului (prima parte)
Loc de desfășurare: stand Dacia
12.30 – 14.00 Atelier de ilustrație de carte pentru copii cu ilustratoarea belgiană francofonă Sophie Daxhelet (eveniment organizat de Delegația Wallonie-Bruxelles)
Loc de desfășurare: stand GADIF
15.30 – 17.30 Atelier creativ pentru copii organizat de Organizația Internațională a Francofoniei în colaborare cu Dacia cu ocazia Zilei Internaționale a Drepturilor Copilului (partea a doua)
Loc de desfășurare: stand Dacia
17.00 – 19.00 Moment poetic francofon cu Centrul Cultural Francofon din Buzău
Loc de desfășurare: Ceainăria Gaudeamus

Sâmbătă 21 noiembrie

10.30 – 12.00 Prezentare de carte și atelier pentru copii (vârsta 7 ani) cu ilustratoarea belgiană francofonă Sophie Daxhelet (eveniment organizat de Delegația Wallonie-Bruxelles în colaborare cu Institutul francez)
Loc de desfăşurare: stand GADIF
11.00 – 13.00 Conferința și lansarea cărții Une histoire érotique de Versailles, în prezența autorului Michel Vergé-Franceschi și a co-autoarei Anna Gnedina-Moretti (eveniment organizat de Agenția Universitară a Francofoniei)
Loc de desfășurare: Sala Cupola
13.00 – 14.00 Prezentarea cărților Centrului de Studii Belgiene din Cluj în prezența Directoarei Centrului, Rodica Pop (eveniment organizat de Editura Casa Cărții de Știință cu colaborarea Delegației Wallonie-Bruxelles)
Loc de desfășurare: standul editurii Ce Lemay, Ambasadorul Canadei

(Visited 121 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !