ONLINE: Prima ediție a Conferinței Naționale ,,Îndrăgostiți de lectură” !

Sunt îndrăgostită de lectură de când eram mică și încă mai am emoții când văd pe raft cărțile preferate. De aceea, vă împărtășesc și vouă despre acest eveniment, deși tare îmi este dor să particip la astfel de conferințe într-o sală mare și să îmi beau cafeaua alături de prietenii care iubesc lectura.

Iată că în 2022 vorbim despre ZIUA NAȚIONALĂ A LECTURII!

Știați că…

Biblioteca Județeană George Barițiu va coordona ONLINE prima ediție a Conferinței Naționale ,,Îndrăgostiți de lectură”? Este o veste minunată !

Iubitorii de carte și pasionații de lectură, organizațiile și instituțiile cu atribuții în domeniile educației și culturii, începând din acest an, sărbătoresc în data de 15 februarie, ZIUA NAȚIONALĂ A LECTURII conform Legii nr. 21 din 14 ianuarie 2022.

Bibliotecarii din România vor marca această zi printr-o Conferință Națională cu titlul „Îndrăgostiți de lectură”, anul acesta având loc ediția I.

Prin organizarea acestor evenimente, bibliotecarii își propun ca, an de an, să reunească pasionații de lectură, iar prin activitățile realizate să încurajeze publicul să citească mai mult, evidențiind beneficiile lecturii la toate vârstele. Aducând în prim plan personalități ale culturii românești sau străine, evenimentul se dorește a fi un bun prilej de promovare a lecturii la nivel național și desigur, o bucurie adusă participanților.

Astfel, luni, 14 februarie 2022, începând cu ora 11.00, iubitorii de cultură și lectură îi vor putea asculta, online, pe cei trei invitați de onoare ai acestei ediții:

  • Manager Mihaela Mereuță, Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu” Neamț
  • Scriitoarea drd. Ionela Ablai
  • Scriitorul Dănuț Ungureanu

Conferința va fi deschisă oficial de către Președinta Asociației Bibliotecarilor din România Adriana Szekely și de către președintele Asociației Naționale a Bibliotecilor și Bibliotecarilor din România – Dragoș Neagu.

Vor lua cuvântul și reprezentanți ai bibliotecilor implicate în organizarea evenimentului: bibliotecar drd. Melania Luana Butnariu – Biblioteca Județeană „George Barițiu” Brașov, bibliotecar Loredana Stanciu – Biblioteca Județeană „N.Iorga” Prahova și manager Mariana Lucia Marian – Biblioteca Județeană „I.S. Bădescu” Sălaj.

Moderarator al evenimentului va fi bibliotecar drd. Melania Luana Butnariu – Biblioteca Județeană „George Barițiu” Brașov.

Evenimentul va fi avea loc pe platforma ZOOM, iar participanții se pot conecta utilizând https://bit.ly/3oJd139

Evenimentul va putea fi urmărit și pe paginile Facebook ale organizatorilor în data de 14 februarie 2022.

Proiectul se desfășoară cu susținerea partenerilor: Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), Asociația Bibliotecarilor din România, Biblioteca Județeană „George Barițiu” Brașov, Biblioteca Județeană „N.Iorga” Prahova și Biblioteca Județeană „I.S. Bădescu” Sălaj.

Ne întâlnim ONLINE, nu-i așa? Abia aștept !

Sper ca la ora 11.00 să mai aveți cafeluța caldă !

(Visited 102 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment