Caravana filmelor TIFF ajunge la Medias

In perioada 15-17 august 2016, Caravana filmelor TIFF se află la Mediaș. Cinefilii pot urmări trei filme de excepție premiate la festivaluri internaționale. Evenimentele se vor desfășura în fiecare seară începând cu ora 21.45, în Piața Primăriei.

13879232_1057968377644000_5249989287245049635_n

Thriller-ul „Câini“ unul dintre cele mai așteptate filme românești ale anului, Câini, va fi proiectat în avanpremieră pentru spectatorii din Mediaș, scris și regizat de Bogdan Mirică, a câștigat Trofeul Transilvania la Festivalul Internațional de Film Transilvania și Premiul criticii – FIPRESCI în secțiunea Un Certain Regard la Cannes. „Într-un Cannes care ne-a prilejuit multe plăceri, dar foarte puține surprize și revelații adevărate, debutul lui Mirică iese în față deopotrivă ca o surpriză și o revelație”, nota Film Comment. Filmul îi are în distribuție pe trei dintre cei mai apreciați actori români: Dragoș Bucur, Vlad Ivanov și Gheorghe Visu. Din 23 septembrie, Câini va rula în cinematografele din toată țara.

Tot în cadrul Caravanei TIFF, la Mediaș vor fi proiectate Fiul lui Saul, o dramă despre Holocaust, premiată cu Oscar pentru Cel mai bun film străin și avându-l pe actorul clujean Levente Molnár în distribuție, și Profesorul de vioară, povestea emoționantă a unui profesor care încearcă să schimbe destinele tinerilor din favela braziliană, învățându-i să cânte la vioară.

Intrarea este liberă.

Anul acesta, din iulie până în septembrie, Caravana TIFF aduce povești premiate în festivaluri și succese de casă în peste 15 orașe. Proiectul continuă cu succes pentru al șaptelea an, peste 33.000 de spectatori urmărind filmele în 2015.

Program Mediaș | 15-17 august | Piața Corneliu Coposu | 21.45 

Luni, 15 august

Fiul lui Saul / Son of Saul (r. László Nemes) | 107’, Ungaria

Cu: Géza Röhrig, Levente Molnár, Urs Rechn, Todd Charmont

Octombrie 1944, Auschwitz-Birkenau. În timp ce lucrează la unul dintre crematorii, deţinutul maghiar Saul descoperă trupul unui băiat şi e convins că acesta e fiul său. Saul îşi asumă o sarcină imposibilă: să-i ofere băiatului funeraliile cuvenite.

Trailer: http://bit.ly/29OSYrC

Câştigătorul Oscarului pentru Cel mai bun film străin în 2016! Marele Premiu la Cannes 2015

Marți, 16 august

Câini/ Dogs (r. Bogdan Mirică) | 104’, România, Franța, Bulgaria, Qatar

Cu: Dragoș Bucur, Vlad Ivanov, Gheorghe Visu

Acțiunea este plasată în apropierea graniței cu Ucraina. Roman, un tânăr de la oraș, ajunge într-un sat izolat din Dobrogea, unde are de gând să vândă pământul moștenit de la bunicul său care a murit cu câteva luni în urmă. În timp ce face demersurile pentru vânzarea moșiei, Roman devine, treptat, martorul unor evenimente bizare. O senzație generală de amenințare plutește în aer.

Teaser: http://bit.ly/29MSlPz

Premiul criticii – FIPRESCI pentru secțiunea Un Certain Regard, la Festivalul de la Cannes, și Trofeul Transilvania la Festivalul Internațional de Film Transilvania

Miercuri, 17 august

Profesorul de vioară / The Violin Teacher (r. Sérgio Machado) | 102’, Brazilia

Cu: Lazaro Ramos, Sandra Corveloni, Tais Araujo.

După ce pierde un post în prestigioasa orchestră simfonică din São Paolo, Laerte, un violonist talentat, se întreţine dând lecţii de muzică adolescenţilor dintr-o şcoală publică din Heliopolis, cea mai mare favelă din Brazilia. Dar oare un pas înapoi nu este şi primul pe un nou drum?

Trailer: http://bit.ly/2aMmZxp

Premiul publicului la São Paolo 2015.

Detalii: http://tiff.ro/caravana-tiff/stiri și www.facebook.com/caravanatiff.

***

Caravana Filmelor TIFF este un proiect organizat de Asociaţia Pentru Promovarea Filmului Românesc, cu sprijinul Europa Cinemas și al Centrului Național al Cinematografiei.

Prezentat de: BCR

Susținut de: UPC, Staropramen, Romgaz

Cu sprijinul: Primăriei Mediaș

Parteneri media: Europa FM, Zile și nopți, Cinemagia, Ziare.com

Partener de monitorizare: mediaTRUST

(Visited 132 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment