Already tomorrow in Hong Kong – ,,Hai să ne grăbim, deja e mâine în Hong Kong !”

Dacă ți-e dor de o comedie îți propun să te uiți la filmul Already tomorrow in Hong Kong. Povestea se învârte în jurul celor doi tineri, Ruby (Jamie Chung), designer american pentru jucării de copii aflat temporar în Hong Kong și americanul Josh (Bryan Greenberg) care lucrează în domeniul financiar. Evreu de origine, Josh își dorește să devină scriitor, iar Ruby îl încurajează să renunţe la locul de muncă pentru a-şi urma visul şi a scrie un roman.

Already Tomorrow in Hong Kong (2015)

Filmul este bazat pe construcția și dezvoltarea personajelor și te introduce în lumea minunată a orașului Hong Kong, supranumit orașul între două lumi. Dincolo de moștenirea lui occidentală, britanică, veche de un secol, Hong Kong-ul începe să devină tot mai mult un oraș chinezesc, al extremului orient.

 

Hong Kong este o regiune specială a Republicii Populare Chineze, care dispune de autonomie. Suprafața sa este de 1104 km pătrați, iar populația este de 7 milioane locuitori. Numele de Hong Kong vine din dialectul cantonez în pronunțarea termenului ,,Hakka”, care înseamnă ,,portul aromat”.

Ruby și Josh ne prezintă viața de noapte a Hong Kong-ului. Până târziu spre ziuă, locurile de distracție împânzesc toată metropola. Discută despre pasiunile culinare, de aceea aflăm că în Hong Kong s-au întâlnit bucătăriile lumii, pentru a satisface poftele turiștilor și pe cele ale localnicilor.

Atracția turistică a Hong Kong-ului este Pasajul pietonal cu scară rulantă.  Are peste 800 de metri lungime și face legătura între Central și Mid-Levels în Hong Kong. Diferența de altitudine de la un capăt la altul este de 135 de metri, iar distanța care ar trebui parcursă pe străzi în zig-zag, dacă nu ar fi acest pasaj ar fi de câțiva kilometri. Astfel, scara rulantă coboară în fiecare zi între orele 6 și 10 dimineața și urcă după ora 22.00 până la miezul nopții.  Pasajul a devenit și o atracție turistică traversând zona SoHo plină cu baruri și restaurante. Printre altele, aici s-a filmat Batman, The Dark Knight în 2007, iar de curând Already tomorrow in Hong Kong.

IMG_4905 

Hong Kong-ul este o perlă a Asiei la distanța aeriană de România de circa 8.155 km, iar un bilet de avion costă în jur de 500 EURO.

Filmul Already tomorrow in Hong Kong îți lasă posibilitatea să îți imaginezi așa cum vrei continuarea idilei dintre Ruby și Josh și te îndeamnă să citești cât mai multe informații despre acest oraș. Astfel te poți bucura de cele mai deosebite obiective turistice. Vei avea cu siguranță nevoie de un ghid, pentru că nici nu ai știi încotro să te îndrepți.

Să mergi prima dată la Parcul de distracții Disneyland, trecând prin Parcul Victoria în care te seduce parfumul celor mai frumoase flori sau să urci la 396 de metri în renumitul Peak Tower și să faci cele mai importante fotografii din viața ta, vizitând și Muzeul figurilor de ceară?

pic_121a

Eu aș alege un loc plin de magie și încărcătură emoțională. Acest loc se găsește în Tai Po. Legenda spune că încă din timpuri străvechi, localnicii își scriau pe o bucată de hârtie, dorința lor și o așezau la baza copacului sperând ca aceasta se va îndeplini. Legenda s-a păstrat până astăzi,  motiv pentru care crengile acestui copac sunt acoperite de mii de bilețele roșii pe care sunt înscrise dorințele tuturor celor care au ajuns în Hong Kong.

Autoritățile s-au gândit să planteze alți doi copaci în apropiere, unul care să îndeplinească dorințe legate de carieră, studii și sănătate, iar altul mai mic privind căsătoria și familia.

copacul-dorintelor-hong-kong_djws

Vă recomand cu drag să vizionați filmul  Already tomorrow in Hong Kong  atunci când vreți să cunoașteți o altă cultură și să zâmbiți când ascultați replicile celor doi tineri care își descoperă pasiunile încet încet și își schimbă modul de a gândi.

Surse:

https://www.infotour.ro/ghid-turistic/hong-kong/obiective-turistice/

http://vlad.dulea.ro/2012/01/21/hong-kong-cel-mai-lung-pasaj-pietonal-cu-scara-rulanta-din-lume/

(Visited 414 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment