La France …despre război și muzică pop la MECEFF

Cea de-a cincea ediţie MECEFF “7+1” – Mediaş Central European Film Festival “7+1”, unicul festival competitiv și tematic consacrat cinematografiilor ţărilor vecine cu România, din aşa zisul perimetru al „Europei Centrale”, va avea loc la Mediaș, județul Sibiu, în perioada 01 – 05 septembrie și între 24 – 27 septembrie în București.

logo-meceff-2015-411

După cum s-a stabilit în programul MECEFF “7+1”, cifra “1” reprezintă, la fiecare ediţie anuală, realizările cinematografice ale unei ţări invitate special, în afara celor șapte.

În anul 2015, această ţară va fi Franța şi, cu sprijinul Institutului Cultural Francez în România, vor fi prezentate în cadrul festivalului unele dintre cele mai importante filme franceze ce reflectă momentul crucial al Primului Război Mondial, printre care:

„Joyeux Noël” / „Crăciun fericit”, Franța, Marea Britanie, Belgia, Romania, Germania, 2005, regia: Christian Carion

„La France” / „Franța”, Franța, 2007, regia: Serge Bozon

„La grande illusion” / „Marea iluzie”, Franța, Germania, Anglia, Rusia, 1937, regia: Jean Renoir

–  „Capitaine Conan” / „Căpitanul Conan”, Franța, 1996, regia: Bertrand Travernier

 

Filmul La France / Franța cu  Sylvie Testud, Pascal Greggory, Guillaume Depardieu prezintă cinefililor drama unei femei care își caută soțul într-o ţară răvăşită de război, Franța. Un film care prezintă mai mult amenințarea războiului, decât războiul în sine. Câteva scene sunt însoțite de cântece pop, versurile fiind semnate de Serge Bozon.

la-france-123580l
Sinopsis: Toamna lui 1917. În depărtare, războiul este în plină desfășurare. În plan secund, Camille, o tânără soţie, trăieşte în ritmul noutăţilor primite de la soțului ei plecat pe front. Dar într-o zi, ea primeşte o scrisoare scurtă de despărţire. Bulversată şi gata pentru orice, ea decide să se deghizeze în bărbat pentru a i se alătura.
Merge spre front pe drumurile lăturalnice, pentru a scăpa de vigilența jandarmilor. Într-o pădure, ea întâlnește un grup de soldați care nu se îndoiesc de veridicitatea identităţii ei. Ea îi va urma, schimbându-şi astfel viaţa şi descoperind pe parcursul zilelor şi al nopţilor ceea ce nu şi-ar fi putut imagina, ceea ce soţul ei nu i-a povestit şi ceea ce noii săi camarazi se vor abține să-i dezvăluie: Franța.

(Visited 130 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !