Un film în memoria lui Paul Erling Johnson va fi proiectat la Brașov

Îmi plac filmele. Cele artistice, romantice, de acțiune, comediile, filmele despre călătorii, dar și filmele documentare.

Astăzi, vă recomand un film despre un marinar de renume mondial, constructor de bărci, al cărui motto-ul era:  ,,Never be afraid to be terrified.

Paul Erling Johnson, un respectat marinar și designer de bărci, s-a născut în Anglia în anul 1938. A murit anul trecut, în ziua de 28 iunie, la vârsta de 83 de ani.

Paul Erling Johnson, faimos pentru că a traversat Atlanticul singur cu o barcă cu pânze la vârsta de 16 ani, a murit anul trecut în Insula Caraibe Carriacou, unde locuia la bordul ultimei sale bărci, Cherub

S-a născut pe o barcă Colin Archer proiectată de un norvegian care era cunoscut pentru construirea de nave sigure și durabile. S-a născut pe râul Humble, lângă Porthsmouth, Marea Britanie, pe o barcă numită EscapePărinții săi au navigat în diverse expediții către Polul Nord, la una dintre ele fiind prezent și Aldous Huxley. Sora geamănă a lui Johnson a murit în timpul bombardării portului lor de origine în al Doilea Război Mondial. Johnson spune că din acest moment s-a simțit mereu singur. După scurta sa carieră în Marina din Insulele Shetland, el a cumpărat o barcă de 18 picioare construită în 1895 și a navigat singur pe Oceanul Atlantic. La acea vreme, 1956, a fost cel mai mic și mai vechi vas care a traversat oceanul.

Acest film nu este despre navigație, ci despre relația dintre egoism și libertate și despre ceea ce este la sfârșitul acestei călătorii. Dacă merită să-ți urmezi visele, chiar și atunci când înseamnă să fii egoist, chiar și atunci când îi vei răni pe alții, chiar și atunci când totul duce la singurătate. A spus că nu a avut niciodată de ales. Cred că toți facem aceste alegeri zilnic, unele mai importante decât altele. 

Marinarul, în regia Luciei Kašová, distins cu marele premiu pentru cel mai bun lungmetraj documentar la Festivalul Internațional de Film Flickers Rhode Island și nominalizat la numeroase festivaluri de film de profil, spune povestea lui Paul Erling Johnson, care a navigat toată viața în jurul lumii. A iubit, a băut și a trăit nesăbuit, fără să viețuiască cu adevărat pe uscat.  Atât el, cât și vasul său sunt departe de mări – nu mai pot să navigheze. Paul bea un litru de vodcă pe zi și contemplă viața și moartea. Ce se află la capătul unei astfel de călătorii? Este oare singurătatea? Care este relația dintre libertate și egoism? Realizarea unui vis are întotdeauna un sfârșit amar? Și, în final, care este prețul libertății?

Multipremiatul Sailor/Marinarul va fi proiectat de la ora 18.30, la CATTIA în Brașov, vineri, 19 august 2022, în cadrul celei de-a opta ediții a programului internațional de distribuție alternativă de film documentar KineDok.

Pe acest site am găsit informații despre realizarea acestui film. Veți fi impresionați!

https://www.toxpro.sk/portfolio/sailor/

Trailer:

(Visited 116 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !