Din nou în primii 10 Bibliotecari ai țării

Tuturor prietenilor le spun cu sinceritate: Mă bucur! 

Este al doilea an consecutiv, când am reușit să mă calific în primii 10 bibliotecari ai țării, la ”Gala Premiilor în Educație” organizată de Fundația Dinu Patriciu.

Mă pregătesc sufletește pentru interviul din 23 octombrie și îmi doresc să nu îi dezamăgesc pe prietenii care mă susțin. Cine mă cunoaște, îmi apreciază munca și crede că merit  Premiul pentru popularitate, să dea click la acestă adresă, să  creeze un cont și să mă voteze!

Vă mulțumesc anticipat.

Amintirile de anul trecut sunt acestea….

„Alături de nume de marcă din domeniul Bibliologiei şi Biblioteconomiei româneşti, cum sunt cele ale lui Mircea Regneală, Preşedintele Asociaţiei Bibliotecarilor din România şi Valentin Alexandru Smedescu, Şeful Serviciului de Marketing şi Dezvoltare de la Biblioteca Judeţeană “Antim Ivireanu” din Rm.Vâlcea, s-a aflat în seara zilei de  3 noiembrie 2010 şi Antonela Sofia Barbu, manager de proiect în cadrul Direcţiei Municipale pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret – Biblioteca Municipală “St.L. Roth” din Mediaş.

Competiţia a fost strânsă, pentru că au participat bibliotecari cu multă experienţă, cu un înalt profesionalism, deschişi pentru dezvoltarea unor noi servicii în domeniu, dar şi absolvenţi de facultăţi umaniste, care desfăşoară diferite activităţi în bibliotecile, instituţiile din întreaga ţară româneşti, care sunt implicaţi în educaţie, cultură şi cercetare, realizând proiecte, adresate cetăţenilor de toate vârstele, de fapt, comunităţilor locale.

În data de 3 noiembrie, 2010 au fost anunţaţi câstigătorii celei de-a doua ediţii a “ Galei Premiilor în Educaţie”, eveniment organizat de către Fundaţia “Dinu Patriciu”, la Palatul Parlamentului din Bucureşti.

Juriul format din reprezentanţi ai sistemului educaţional românesc a decis ca  Premiul I la Secţiunea “Bibliotecarul anului” să fie câştigat de doamna Gilda Eleonora Drăgănescu, de la Universitatea Centrală USAMV (Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din) Iaşi, pentru o complexă (dublă) activitate de cercetare desfăşurată în domeniul teatrologiei şi al conservării documentelor utilizate în biblioteca, ca instituţie publică, precum şi  pentru activitatea sa didactică în bibliotecă şi în slujba studenţilor facultăţii.

“Uneori suntem tentaţi să aşteptăm ca schimbarea în educaţie să vină numai de sus în jos – de la guvernanţi către şcoli. Se pierd astfel din dezbaterile publice poveştile oamenilor cu adevărat dedicaţi din sistemul educţional care îşi construiesc propria definiţie pentru implicare şi care realizează deja o revoluţie tăcută a celor care cred în educaţie.

Sunt acei profesori care înţeleg să transmită elevilor valori şi principii, nu numai informaţii, în timp ce le hrănesc acestora curiozitatea pentru un domeniu sau altul.Sunt acei cercetatori care visează să câstige premiul Nobel şi să transforme omenirea prin descoperirile lor…

Sunt toţi bibliotecarii care fac eforturi uriaşe pentru ca şi cele mai îndepărtate sate să primească suficiente cărţi şi care uită de fişa postului pentru a-i instrui pe copii să folosească  un computer. Gala Premiilor în Educaţie este mai mult decât un eveniment punctual prin care le aducem public recunoaştere acestor oameni, este un reper pentru un cadru de normalitate în care aducem la un loc toate aceste reuşite remarcabile, pentru a transforma educaţia într-un subiect care să ne preocupe constant.” afirmaTincuţa Baltag, Director General al Fundaţiei “Dinu Patriciu”.”

(Visited 264 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

3 comments

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !