Emoţii şi oamenii frumoşi care mă inspiră…partea IV

O nouă zi şi o nouă zăpadă. Vai ! Câtă zăpadă ! Noroc că domnul Pâslaru a făcut rost de lopată.

Unde e caietul meu ? E vorba de finanţări, mere, poveşti. Mi-a plăcut mult. S-a punctat ceva foarte important: dacă vrei să aduci finanţare pentru dezvoltarea unui serviciu nou sau dacă vrei să implici tot personalul în proiect ! Bravo !

Am aflat şi despre surse noi de finanţare şi am împărtăşit fiecare experienţele în acest domeniu. Viitorul sună perfect şi era bine dacă nu plecau toţi colegii ! Dar, cu siguranţă vom primi aceste materiale ! Dacă nu, măcar să citească impresiile noastre. Până acum există pe internet materialul celui mai interesant site, pe care îl ştiam din grupul de Facebook, creat de mine: Biblioteci şi bibliotecari ! Se numeşte KOSSON . Împreună cu Marian  Druncea de la Biblioteca din Tulcea suntem deja 400 de persoane. Like !

O mică paranteză. La Târg, i-am scris domnului de la KOSSON, Constantinescu Nicolaie, un autograf pe tabletă. Sper să îl primesc şi eu !

Am mai reţinut  ceva bun şi care se adresează directorilor şi contabililor: că pot prevede bani în buget pentru proiecte ! Aşteptăm 2013 să vedem îmbunătăţiri !

Vlăduţ de la Europa Direct din Târgovişte a vorbit despre granturile de la BCR şi faptul că trebuie să cunoşti un angajat de acolo. Upsss ! Era secret ?

Să nu uităm că 2013 este Anul european al cetăţenilor şi recunoaşterea drepturilor cetăţenilor poate fi un subiect pentru viitoarele proiecte. Să nhu uităm că există câţiva bibliotecari care au asociaţii, printre care Ramona Sinca, Camelia Crişan,  Mihaela Vlad, eu şi putem scrie proiecte pentru TiA, mai ales că Miruna Covaci ne-a încurajat.

Tot cu sprijjinul lui Vlăduţ vom avea posibilitatea să intrăm în legătură cu alte biblioteci străine !

S-a vorbit despre ONG-uri şi mi-a plăcut prezentarea Ramonei  de la Rm. Vâlcea. Să nu uităm aceşti parteneri pentru proiecte, pentru că susţin dezvoltarea.

Şi iată-ne ajunşi la un  atelier cu Ovidiu Dan despre bibliotecari traineri sau traineri bibliotecari. Concluzia: Alice Roman de la Braşov şi GLT -ul vor avea mult de lucru în aceste zile. Vă ţin pumnii !

După atâta emoţie, experienţă, oameni frumoşi, zâmbete, cortina acestei conferinţe extraordinare se coboară, până în anul următor. Eu vă recomand, încă un pic de răbdare pentru ce va urma: partea a V-a !

(Visited 192 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !