Filme erotice la MECEFF 2013

Numărătoarea inversă începe: 5, 4, 3, 2, 1. Start !

MECEFF îşi va deschide porţile pentru a treia oară la Mediaş. Dacă primele două ediţii ale Festivalului s-au desfăşurat în luna septembrie şi au adus public atât din Mediaş, cât şi din alte oraşe ale ţării, în acest an, MECEFF se va desfăşura în perioada 24 – 28 iunie.

Mutat din rațiuni organizatorice, de la început de septembrie la final de iunie – și după două ediții care s-au bucurat de mare succes, festivalul își păstrează neschimbat specificul care-l face să fie cu totul singular în acest spațiu cinematografic: peste 40 de filme de lungmetraj, scurtmetraj şi documentar, din cele șapte țări central-europene (Cehia, Slovacia, Slovenia, Austria, Ungaria, România, Polonia) afiliate, precum și proiecții de excepție în cadrul secțiunilor Țară invitată (în acest an, Germania) și Selecția Președintelui.

 Ţara invitată este Germania, oaspete de onoare fiind Regina Ziegler, una dintre cele mai mari producătoare germane de film și televiziune din toate timpurile. De curând  a sărbătorit 40 de ani cu compania ei de producție „Regina Ziegler Filmproduktion”.

Regina Ziegler, laureată în 2004 cu premiul omagial „Berlinale Camera”, acordat anual în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Berlin și, în 2012, cu prestigiosul „Prix Europa Lifetime Achievement Award” pentru contribuția deosebită în producția de televiziune, radio și online.

Regina Ziegler va prezenta la MECEFF câteva dintre filmele realizate în Germania de unul dintre colaboratorii săi permanenți, regizorul Wolf Gremm (FabianKamikaze 1989Rainer Werner Fassbinder: Letzte Arbeiten),Korczak, filmul lui Andrzej Wajda pe un scenariu de Agnieszka Holland, filmul de televiziune Mutter muss weg (2012) în regia lui Edward Berger și thrillerul erotic Solo für Klarinette regizat de Nico Hofmann în 1998.

De asemenea, tot în cadrul MECEFF, vor fi difuzate serialul TV Weissensee, laureat în 2011 cu premiul pentru Cel mai bun serial TV de către Academia Germană de Televiziune.

Regizorul Radu Gabrea a selectat pentru publicul cinefil,  omnibusul Erotic Tales, ale cărui scurtmetraje au drept autori pe câțiva dintre cei mai sonori regizori ai cinema-ului mondial: Bob Rafelson, Melvin van Peebles, Susan Seidelman, Ken Russell, Mika Kaurismäki sau Hal Hartley.

Dacă în anii trecuţi, filmele cu scene indecente au fost rulate în aer liber, copiii alergând printre rândurile spectatorilor ( ex. filmele ,, Trandafiraşul”, ,,Pianul”), la a treia ediţie MECEFF organizatorii pregătesc din timp publicul.

Se recomandă ca minorii să nu fie aduşi la aceste filme, deoarece producţiile care vor rula în Piaţa Corneliu Coposu încep la orele 21.45 şi conţin scene interzise pentru aceștia. Scurtmetrajele  Erotic Tales care vor rula de la ora 22.00, la Sala Traube au un conținut erotic.

(Visited 3.912 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

1 comment

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !