Ziua Universală a IEI sărbătorită alături de ARHAIC

Cum sărbătorim Ziua Universală a Iei ?

Ne îmbrăcăm în IE sau cămaşa tradiţională românească albă, ne fotografiem şi încărcăm pozele pe pagina de facebook. Cea mai reprezentativă imagine o punem ca fotografie de profil, specificând locul prin butonul de locaţie, care există la fiecare imagine. Această fotografie trebuie postată apoi pe pagina de facebook La blouse roumaine –https://www.facebook.com/LaBlouseRoumaine10 -, unde va exista o aplicaţie prin care se vor putea vizualiza toate pozele de pe mapamond, îmbrăcând pentru o zi planeta în ie.

Pregătirile pentru ZIUA UNIVERSALĂ A IEI  încep la apusul soarelui pe 23 iunie, pentru ca, potrivit tradiţiei româneşti atunci începe şi noaptea magică de Sânziene. Odată cu Ziua Universală a Iei vom sărbători şi Sânzienele, un bun prilej pentru a promova o minunată tradiţie românească în lume.

Prima ZI UNIVERSALĂ A IEI inițiată de comunitatea La Blouse Roumaine este preluată la Mediaș de către Asociația Culturală Mediaș Cetate Seculară – www.medias-cetateseculara.ro, I Love Mediaş – www.ilovemedias.ro, Iniţiativă pentru Mediaş – www.pentrumedias.ro.

 Medieșenii sunt invitați la celebrarea IEI tradiționale, un simbol al identițății și creativității spațiului românesc.

Evenimentul va avea loc Luni, 24 Iunie,  la Hanul Greweln, începând cu ora 15:00, iar invitați speciali sunt Trupa Arhaic șgrupul Motto.

Programul evenimentului:

15.00 Primirea oaspeților
16.00 Ansamblul folcloric “Purtata”
16.30 Realizarea fotografiei de grup
17.00 Recital “Motto”
17.30 Ansamblul folcloric “Rapsodia Târnavelor”
18.00 Recital “Trupa Arhaic

Evenimentul continuă cu cântec, joc, voie bună și surprize, până la orele 22.00.

(Visited 274 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

1 comment

  • Sarbatorirea Zilei Internationale a Iei la Medias, pentru prima data, este un bun inceput. Sa speram ca vor fi si editii viitoare, la care sa participe si mai multe persoane si mai mandre ca sarbatoresc ceva unic, ceva specific romanesc. Sa fie intr-un ceas bun !

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !