Jean John Balizou va aduce un strop din Africa la Mediaş

Vineri, 5 iulie 2013 voi avea ocazia să-l cunosc pe Jean John Balizou, un pastor care a plecat după studiile făcute în România, în ţara lui. Din Bangui, capitala și cel mai mare oraș din Republica Africa Centrală, după 30 de ani, ajunge şi în Mediaş.

În contextul unei libertăţi religioase garantate de stat, în care fiecare om îşi poate exprima şi practica propria convingere fără nicio îngrădire, este destul de dificil să-ţi imaginezi, atâta timp cât nu experimentezi, ce înseamnă să-ţi fie credinţa pusă la încercare prin diverse forme de opresiune; asa cum se întâmplă, bunăoară cu credincioşii din Republica Centrafricană, ca urmare a unei lovituri de stat,  soldate cu preluarea puterii de către o grupare rebelă islamică.

,,L-am cunoscut pe John în grupul studenţilor creştini evanghelici din Bucureşti, acum 33 de ani! După studii a plecat în ţara lui, Republica Centrafricană! Cu 18 ani în urmă, ni s-au intersectat iarăşi drumurile, în celălalt capăt al lumii! Ne-am întâlnit la o conferinţă în Seul, Coreea de Sud. Când am auzit că după atâţia ani John vine în România m-am bucurat mult! Şi este o mare minune şi onoare să îl avem o zi oaspete şi la Mediaş! Dacă la noi este greu… la ei este şi mai greu! Şi totuşi creştinii veritabili au pace şi bucurie chiar în mijlocul celor mai mari necazuri!” scrie doamna Jeni Roşian pe reţeaua de socializare Facebook, invitând publicul la întâlnirea cu pastorul Jean John Balizou la Librăria Samuel.

(Visited 460 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

1 comment

  • O alta tara din Africa completeaza puzzle-ul tarilor continentului negru – Africa Centrala. Subiectul este incitant, asa incat asteptam sa aflam …povestea acestui pastor african.

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !