Luna ianuarie 2011 – Jurnal de BuniNet.

Afara este iarna, dar astazi incep Cursurile de mesagerie electronica si internet cu o noua serie de BuniNeti. Frigul ma impiedica sa am emotii. Ma intreb daca va ajunge la timp, pentru a bea o cafea impreuna. 

E ora 9 fix. Punctuala ca o profa, la scoala ! De aceasta data insa, se schimba rolurile. Vine insotita de sotul dansei si imi cere permisiunea, un pic sfioasa, sa-i fac si dansului loc in sala de curs. A venit cu laptopul si asta inseamna ca poate lucra langa noi, pentru a avea, in acelasi timp, siguranta ca se va descurca acasa mai usor.

El este inginer, iar dansa este, nimeni alta, decat Profesoara mea de Limba si Literatura Romana in clasele a IX-a si a X-a !  
Ma bucur ca o pot revedea. Nu este prima data cand ne intalnim, insa este prima oara cand sunt eu la catedra, iar dansa elevul. Mi-am amintit de anii de liceu. Stateam in a doua banca de la usa, imi placea sa citesc – dar nu intotdeauna lectura recomandata – petreceam ore in sir invatand, ca sa pot participa la Olimpiada de Limba si Literatura Romana si aveam mereu emotii, atunci cand trebuia sa vorbesc despre un autor a carui opera nu imi placea. Ani de liceu… cu emotii la romana !

Acum, rolul s-a schimbat si imi dau silinta sa fiu o profesoara cat mai buna, pentru dansa. 

Lectiile decurg usor, cu rabdare si, alaturi de ceilalti cinci cursanti, Profa mea se descurca bine. A inteles usor cum sta treaba cu mesageria electronica, s-a impotmolit putin la realizarea blogului, insa este o mare fermiera pe „Country Life” si o BuniNeta din familia de „Facebook-istilor”!


E minunat sa o pot cunoaste si altfel decat era in liceu, sa comunic cu dansa si sa aflu lucruri noi despre ceea ce face acum.

Cine e profa mea ? Este o doamna comunicativa, receptiva si o buna Internauta, cum se autocaracterizeaza chiar dansa, dupa prima ora de curs. Si mai este acum si o BuniNeta fermiera, dar nu doar pe „Country Life”, ci si in viata de zi cu zi. Are o casa cumparata de la sasi, in localitatea Bazna, unde a amenajat o mica Colectie muzeala. In gradina, alaturi de pomi fructiferi si vita de vie, are oite si doi mieluti, are pisici, catei si alte animalute, cat se poate de prietenoase.


Cei care ii calca pragul casei sunt primiti cu bucate traditionale, cu paine aburinda si tuica. Obiectele din micul Muzeu au fost expuse la inaugurarea noului serviciu CIP – Biblionet – lumea in biblioteca mea. Un cojoc sasesc, un cantar si un ceas vechi, au fost cele mai apreciate de catre vizitatorii Bibliotecii. 

Prin blogul realizat la curs isi poate promova mai bine activitatea. Toate acestea o definesc pe Profa mea Facebook-ista, care este nimeni alta decat Doamna Aurelia Rusu, careia ii multumesc ca mi-a dezvoltat capacitatea de a scrie poezii si de a compune Povesti pentru Biblionet !

(Visited 213 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !