Sărbători însângerate în Africa Centrală

Iată că Sărbătorile de iarnă nu înseamnă doar bucurie, cadouri și pom de Crăciun pentru toată lumea. În Republica Centrafricană în capitala țării, Bangui, în care locuiește pastorul JOHN Israël Jean BALIZOU, ,,românul din Africa”, aceste sărbători au venit cu război civil, cu răni sufletești și fizice asupra populației țării, care este terorizată și înfometată.
Am primit o scrisoare care m-a emoționat foarte mult și pentru că nu știu încă cum să  ajut, mă voi ruga, împreună cu cei dragi, pentru ca asupra acestor oameni să revină liniștea, iar ei să reușească să treacă cu bine peste toate greutățile prezentului, în aceste zile sfinte pentru toți Creștinii. Voi încerca să sensibilizez organizații de solidaritate cu țările africane și agenții de presă. Vă rog să vă alăturați acestei campanii umanitare pentru a sprijini locuitorii din Republica Centrafricană .
Vă mulțumesc și vă doresc un An Nou 2014 mai bun și cu Pace !
,,Poate nu citiți în internet despre Africa și nu știți ce se întâmplă la noi, în Republica Centrafricană. Suntem în primejdie mare cu viața noastră. Avem război civil la noi, între creștini și musulmani. S-au ucis mii de oameni și trăim în condiții teribile din 5 decembrie până acuma. Armata franceză a fost nevoită să intervină cât de repede. Oamenii sunt răniți și fizic și sufletește. Nu mai recunosc țara unde m-am născut. Dacă cititi pe internet o să aflați niște atrocități care nu s-au  mai întâmplat niciodată. Cred că la momentul de față, dacă nu ar fi intervenit armata franceză foarte repede, nu mai existam ca țară. Căci guvernul nu mai are stăpânire asupra rebelilor care au dat lovitura de stat, ei nu mai ascultă de președintele pe care l-au pus la putere. Au început să fure, să jupuiască, să violeze și să ucidă oameni nevinovați, să ia bunurile lor cu forța. Pentru că majoritatea acestor rebeli sunt musulmani, jihadiști s-a pornit o ură și pizmă în inimile creștinilor. Unii dintre aceștia s-au răsculat cu mâinile goale, cu cuțite împotriva musulmanilor și totul a adus sânge peste sânge în țară.
Chiar în seara aceasta, când conduceam mașina spre cartierul nostru, din sudul capitalei,  care este singurul loc mai linistit de când evenimentele au început pe 5 decembrie, am înteles că Dumnezeu păzește tot ținutul unde suntem și i-am multumit Domnului. Mulți frați de-ai noștri au rămas fără case, fără haine, fără mâncare – unii sunt nemâncați de mai multe zile.
Ca sa scape cu viață,  s-au dus la bazele militare franceze, dar acolo nu primesc mâncare. Noi ne-am organizat la biserică, ca să strângem niște haine pentru cei care au pierdut tot, iar acum trebuie să adunăm bani ca să cumpărăm orez și alte alimente, pentru a le aduce nu numai membrilor bisericii noastre, ci și celorlați frați,  chiar și musulmani, față de care trebuie să ne dovedim dragostea. Pe scurt, suntem în mare criză umanitară, dar numai Dumnezeu ne poate ajuta.
Mulți străini din țările din jurul nostru au plecat cu avioanele înapoi, la ei acasă, pentru că nu știu până unde se va ajunge cu această situație. Vedeți ce har v-a dat Domnul, când veți sărbători Nașterea Domnului,  acolo, frumos, lângă un Pom de Crăciun. Nici noi, nici copiii noștri în anul acesta, n-ar avea această ocazie. Totuși ne bucurăm, fiind cu voi în gândul nostru. Vom îndrăzni să facem un serviciu divin de Crăciun, pe miercuri dimineață, 25  decembrie, din cauza problemelor de securitate. Rugați-vă ca Domnul să ne ocrotească de orice rău.
Vestea bună este că Domnul este cu noi, chiar și  acolo,  în mijlocul primejdiei, că noi, liderii Bisericii trebuie să stăm chiar acolo, în momentul acesta, ca un sprijin pentru poporul Domnului, ca acesta să nu cadă în deznădejde. 
Vă mulțumim pentru rugăciunile voastre pe care le faceți pentru noi. Amin ! Bucuria Nașterii Domnului să vă umple inimile. Aduceți-vă aminte de colinde și de prăjiturile pe care le mâncam, cu bucurie, împreună cu voi, atunci când am fost student, acolo în România. Ce bine era! S-au dus timpurile acelea ! Harul și Pacea Domnului să fie cu voi !
Sărbători fericite și La Mulți Ani pentru 2014 !”
(Visited 194 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !