Arta fara granite – comunicat

Proiectul „Sculptura fără graniţe” prevede schimburi de artişti, pe bază de reciprocitate, pentru a încuraja dezvoltarea schimburilor între cele două oraşe înfrăţite MediaşSopron, stabilirea de relaţii între mediile culturale locale, din cele două ţări şi îmbogăţirea fondului de publicaţii al partenerilor implicaţi.

Acest proiect reprezintă o oportunitate, pentru Mediaş, de promovarea a intereselor culturale în străinătate şi a celor din ţările partenere în România, ca si inter-relaţionarea culturală a diverselor personalităţi promovate.

În acest proiect sunt implicate şi Biblioteci, precum este Biblioteca Municipală ‘’St.L. Roth’’ din Mediaş, ca şi Biblioteca Municipală din Sopron, alături de alte 14 biblioteci judeţene şi municipale din România, deocamdată.

Aceste instituţii de cultură îşi pun, reciproc, la dispoziţie spaţiul lor expoziţional şi creează astfel o Punte Culturală între Carte şi Artă, contribuind astfel la promovarea şi dezvoltarea culturală, în toată diversitatea ei.

Un obiectiv esenţial al acestui Proiect, iniţiat de către Asociaţia „Mediaşul pentru Cultură” este îmbogăţirea Colecţiei de Carte, care va fi donată Bibliotecii Municipale „St.L. Roth” Mediaş, datorită colaboratorilor săi din Bibliotecile din ţară, dar şi a persoanelor particulare, prieteni ai Bibliotecii (şi ai Asociaţiei).

Un fond de peste 500 de exemplare va fi donat Bibliotecii Muncipale, în data de vineri, 21 august 2009, prin amabilitatea colegilor şi prietenilor de la Biblioteca Judeţeană „Antim Ivireanul” Vâlcea, de la Biblioteca Metropolitană Bucureşti, de la Biblioteca Pedagogică Naţională din Bucureşti , dar şi de la persoane particulare : doamna Manuela Ştefănescu şi domnul Jenel Marin.

Cărţile donate ce urmează a sosi la Mediaş in aceeaşi zi, acoperă aproape toate domeniile de interes pentru publicul utilizator din oraş şi sunt în limbile : română, germană, engleză şi franceză.

Un alt obiectiv important al acestui Proiect, iniţiat de Asociaţia „Mediaşul pentru Cultură” este promovarea Operei Sculptorului Laszlo KUTAS, din oraşul maghiar înfrăţit cu Mediaşul, în bibliotecile din România.

După vernisajul care a avut loc la Biblioteca Judeţeană ’’Antim Ivireanul’’ Râmnicu Vâlcea, în luna iulie, şi la care a fost prezent şi Prinţul Radu de Veringen, Casa Regală a României, lucrările au ajuns la Biblioteca Pedagogică Naţională „I.C. Petrescu”, din Bucureşti.

Vineri, 21 august 2009, la orele 18.00, cu sprijinul Societăţii Maghiare de Cultură din Transilvania, Filiala Judeţului Sibiu – Secţia Mediaş, precum şi a BMT TRANS CONSTRUCT Mediaş, această Expoziţie de Sculptură din cadrul Proiectului – parte componentă a Proiectului, va fi vernisată la Casa „Millenium”, din str. I.C. Brătianu, nr. 32, din (Municipiul) Mediaş.

Manager Proiect

Antonela Sofia Barbu

(Visited 144 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !