ArtGalerie în mercerie – expune Betty Stănculescu, un artist neconvențional

Merceria Jeorjette din Brașov va găzdui în perioada 7 septembrie – 17 septembrie 2022 un proiect început în anul 2015 de Gabriela Bularca, artizan brașovean. Prin intermediul acestui proiect, Gabriela organizează expoziții de artă în locuri neconvenționale, pentru artiști puțin cunoscuți sau chiar deloc cunoscuți în mediul artistic.

Anul acesta, Gabriela aduce în atenția iubitorilor de artă un artist neconvențional în cadrul Expoziției  ,,ArtGalerie în mercerie”. 

,,Cu un an în urmă spuneam despre Brașov că este un oraș al artelor, și nu am greșit. La fiecare pas ai șansa să descoperi un artist, poate nu în sensul academic. Sunt artiști autentici, care creează ce simt, se lasă ghidați de sentimentele lor iar rezultatul este de cele mai multe ori uluitor. Încă mai cred că în fiecare om se află ascuns un artist.

Dorind să continui un proiect început în 2015, expoziții de artă în locuri neconvenționale, pentru artiști puțin cunoscuți sau chiar deloc cunoscuți în mediul artistic, Expoziția ,,ArtGalerie în mercerie” vă prezintă un artist neconvențional. 

Expoziția din mercerie va prezenta publicului creații ale artistei Betty Stănculescu.

Pentru expoziția ,,ArtGalerie în Mercerie – Betty Stănculescu”, locația este o mercerie din Brașov, artista lucrează în această mercerie.

Fiind plăcut impresionată de creațiile artistei, gândind o locație, a rezultat ca fiind cea mai bună locație merceria, în urma discuțiilor avute cu patronii merceriei, aceștia au fost de acord cu această idee, cam trăznită”, transmite Gabriela Bularca

Dar cine este Betty Georgeta Stănculescu?

Trei lucruri de neuitat despre Betty:

  • în anul 1993, a realizat ilustrațiile cărții de poezii pentru copii „Alfabetul jucăriilor”scrisă de doamna Mamina Florina
  • a pictat portretul Mariei Baiulescu aflat lângă cancelaria profesorilor la Colegiul Tehnic Maria Baiulescu Brașov
  • Pictura va rămâne veșnic, o pasiune la care se va întoarce mereu, cu bucurie.

Născută în frumosul oraș de la poalele Tâmpei, Betty Georgeta Stănculescu lucrează în prezent la societatea cu profil de decorațiuni interioare și mercerie, Jeorjette din Calea București  nr. 44, ca lucrător gestionar.

Din copilărie intuia nuanțele, formele, chipurile și le desena cu creta pe astfalt. Clasa a VIII -a a urmat-o la Liceul Vocațional de Arte Plastice Hans Mattis-Teutsch, acolo unde ,,pentru mine totul era nou, ore multe de desen artistic, pictură și modelaj în lut, nu folosisem tocul cu peniță, cu tuș și creionul cărbune, dar m-am adaptat destul de ușor, pentru că îmi plăcea ceea ce făceam”, povestește Betty Georgeta Stănculescu.

În anul 1993 a avut oportunitatea de a colabora cu doamna Mamina Florina, prof. de limba și literatura română și să realizeze ilustrațiile cărții de poezii pentru copii ,,Alfabetul jucăriilor”. 

A urmat ciclul postliceal, profilul design vestimentar la Colegiul Tehnic Maria Baiulescu Brașov.

,,Am deslușit acolo, istoria artelor, la care s-a adăugat și un modul de pictură cu doamna profesoară Maria Andrei, unde am reluat marea mea pasiune pentru artă decorativă, pe care o descoperisem demult dar căruia  nu-i știam denumirea. Mozaicurile sunt alte maniere în care simt că mă regăsesc. Acest mod de exprimare pe care l-am abordat se datorează doamnei prof. Ileana Enache care a inițiat câteva proiecte în acest sens. Așadar, am început cu grafică apoi am lucrat efectiv și am transpus în practică ceea ce am învățat, era ceva nou pentru mine și foarte atractiv. Portretul Mariei Baiulescu l-am pictat și cred că se află încă acolo lângă cancelaria profesorilor”, își amintește cu drag Betty Georgeta Stănculescu.

Niciodată nu a încetat să picteze. A realizat felicitări pictate pe carton dublat, în tempera, cu flori, peisaje, compoziții legate de sărbătoarea de Crăciun sau de Paște și de ziua Femeii. Multe dintre ele sunt în posesia unor persoane aflate la mare depărtare de România, dăruite sau vândute.

În lucrările sale actuale, de artă decorativă a încercat să îmbine culorile secundare, complementare: roșu-verde, galben-violet, portocaliu-albastru, în culori acrilice și în tempera.

,,Sunt foarte încântată că în sfârșit am posibilitatea ca aceste lucrări să fie expuse într-o galerie. Sper că voi avea posibilitatea să expun și în altă locație. Deși viața mi-a demonstrat multe, continui să cred că pictura va rămâne veșnic, o pasiune la care mă voi întoarce mereu, cu bucurie”, spune artista neconvențională descoperită de Gabriela Bularca.

Vernisajul Expoziției ,, ArtGalerie în Mercerie – Betty Stănculescu” va avea loc miercuri, 7 septembrie de la ora 18.00, la Merceria Jeorjette din  Calea București  nr. 44.

Program de vizitare: luni – vineri 10.00 – 18.00, sâmbătă  10.00-14.00.

Perioada: 7 septembrie – 17 septembrie 2022

Parteneri media ai evenimentului:

Grupul Iubim Brașovul, Newsbv.ro, Depoul de Artă Urbană, Provocările Sofiei și Merceria Jeorjette

(Visited 62 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !