Festivalul de Muzică Veche CORONA OLD MUSIC, ediția a III-a va începe la Brașov în 12 august 2023

Dacă îți este dor să asculți muzică veche, te provoc să mergi în perioada 12-13 august 2023 la Brașov !

Centrul Cultural Reduta Brașov organizează Festivalul de Muzică Veche CORONA OLD MUSIC, atât în Piața Sfatului, cât și la Coresi Shopping Resort din Brașov în perioada 12 – 13 august 2023.

Festivalul aflat la cea de-a III-a ediție este un proiect cultural cofinanțat de Primăria Municipiului Brașov, în cadrul programului de finanțare nerambursabilă pentru proiecte culturale pe anul 2023 și de partenerul Coresi Shopping Resort, având o valoare totală de 129.456,92 lei.

În acest an sunt pregătite concerte de muzică veche susținute de invitați de marcă precum: Grupul Lupus Dacus, Grupul Trei Parale, Ansamblul Imago Mundi, Ansamblul Anton Pann, Grupul Truverii. Nu vor lipsi demonstrațiile de dans istoric ale căror protagoniști vor fi membrii Ansamblului folcloric ,,Măguraˮ Codlea și Atelierul de muzică veche.

Festivalul de Muzică Veche Corona Old Music, ediția a III-a, organizat de Centrul Cultural Reduta la Brașov este unul dintre cele mai importante evenimente de muzică cultă de gen, ce se va desfășura în acest an în două locații, invitând publicul să redescopere noutatea muzicii vechi într-un repertoriu marcat de nostalgia și eleganța unor timpuri uitate sau puțin cunoscute.

Programul ilustrează personalitatea unui festival de muzică veche organizat la granița răsăriteană a Europei. Periplul muzical va reuni diferite stiluri și expresii, de la muzică barocă, renascentistă la cea veche românească, acoperind un spațiu temporal ce pornește de la primele veacuri ale mileniului trecut și ajunge până la începutul secolului al XIX-lea.

Festivalul este dedicat muzicii vechi europene, care presupune interpretarea compoziţiilor medievale şi renascentiste cu instrumente acustice actuale, dar și muzică barocă, mergând până la experiențe culturale unice, în care muzica instrumentală este completată prin proiecții video mixate în timp real, iar proiecţiile video live, împărtășesc acelaşi concept: intervenţii contemporane asupra unui background încărcat de tradiţii şi istorie, o instalație în mișcare ce comentează vizual – și completează scenografic – universul sonor.

Festivalul este organizat în luna august, iar până acum a reușit de fiecare dată să aducă la Brașov un număr impresionant de spectatori atât din țară cât și din străinătate, publicul crescând cu fiecare ediție, fiind vorba despre un public devotat genurilor muzicii vechi și în mare măsură despre oameni care iubesc muzica pur și simplu, oameni care pot savura pe deplin sonorități ale muzicii vechi și asta pentru că sunetul muzicii vechi este extrem de proaspăt pentru mulți dintre ei.

Pe scenele festivalului, în zilele de 12-13 august 2023, atât în Piața Sfatului cât și la Coresi Shopping Resort vor fi auzite instrumente precum: djembe, darbuka, conga, bongos, tapan, cinele, gong, ibo drum, chimes, koshi chimes, rainstick, cowbell, jam block, drâmbă, toacă, cajon,  clarinet, caval, fluiere ciobănești, blockflote, tilinca, schalmei, cimpoi medieval, ocarină, chitară electrică și chitară electro-acustică, toba, vuva, daireaua, viela, drâmba, oud, violoncel, țambal, flaut etc.

PROGRAM CORONA OLD MUSIC
Sâmbătă,  12 august 2023, ora 16.00
CORESI SHOPPING RESORT
  • Demonstrație de dans istoric romana Ansamblul Măgura Codlea
  • Concert Grupul Trei Parale
Sâmbătă,  12 august 2023, ora 17.00
PIAȚA SFATULUI BRAȘOV
  • Concert Grupul Lupus Dacus
  • Atelier de muzică veche grupul Lupus Dacus
Duminică, 13 august 2023, ora 16.00 
PIAȚA SFATULUI BRAȘOV
  • Demonstrație de dans istoric romana Ansamblul Măgura Codlea
  • Concert Truverii
  • Concert Ansamblul Anton Pann
  • Concert și proiecții video Ansamblul Imago Mundi
Organizator: CENTRUL CULTURAL REDUTA
Finanțator principal: PRIMĂRIA MUNICIPIULUI BRAȘOV
Partener: CORESI SHOPPING RESORT
Cu sprijinul: VOLUNTARIAT BRAȘOV

 

(Visited 1.513 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !