Serbările Normalității și la Mediaș cu mesajul: ,,Alege normalitatea, combate Violența! ”

Violența domestică, traficul de ființe umane și lipsa egalității de șanse nu îsi au locul într-o societate normală!

Proiectul “Start – o viață de calitate în siguranță” , dezvoltat de Agenția pentru egalitatea de șanse între femei și bărbați, își propune să crească gradul de conștientizare a tuturor actorilor sociali cu privire la principiile egalității de șanse, a fenomenului violenței domestice și traficului de persoane, la nivel național, și să dezvolte mecanisme și măsuri eficiente, integrate și sistemice, pentru prevenirea, combaterea, intervenția și monitorizarea violenței domestice și a traficului de persoane la nivel național.

serbarile-normalitatii-logo1

În cadrul acestui proiect se organizează, în perioada octombrie – decembrie 2015, o serie de evenimente, în 56 de orașe din România, reunite sub numele Serbările Normalității.

În cadrul acestor evenimente se va aduce în discuție, în mijlocul comunităților locale, problematica egalității de șanse, a violenței domestice și a traficului de persoane. Prin intermediul acestor evenimente, dar și al întregii campanii de comunicare care le va promova, organizatorii își propun să transmită cateva mesaje cheie despre această problematica:

  1. O societate normală exclude discriminarea, violența domestică și traficul de persoane.
  2. Toți oamenii sunt egali și trebuie tratați cu același respect.
  3. Egalitatea de șanse presupune că fiecare are dreptul să se dezvolte și să-si împlinească visele.
  4. Lipsa violenței domestice nu e o virtute, este normalitate.
  5. Traficul de ființe umane trebuie condamnat dur și eradicat.

Duminică, 15 Noiembrie a.c., va fi organizat un concert în Mediaș, în parcarea magazinului Kaufland. Vor participa Eduard CRBL, Alessia și MC Fințescu.

Pe pagina lui de Facebook, CRBL a amânat concertele din cadrul Proiectului și a transmis următorul mesaj:

,,Din respect pentru victimele tragicului eveniment și pentru familiile îndurerate, am amânat concertele din acest weekend, de la Piatra Neamț și Târgu Neamț. Nu vom uita niciodată zecile de suflete tinere care s-au stins în acea noapte. Acum trebuie să le fim alături celor care se zbat să trăiască, care din dragoste pentru muzică au fost la un pas de moarte. Dragi romani, fiecare dintre noi poate fi erou! Donați sânge, gânduri bune și susținere morala!

La Mediaș, ziua de 15 noiembrie va fi o zi dedicată eradicării violenței domestice, lipsei de egalitate de șansă și traficului de ființe umane!

O zi plină de momente dedicate celor mici, activități, dezbateri, concursuri și karaoke pentru toate vârstele!

Accesul este gratuit. Activitățile încep de la ora 11:00, iar concertele de la 19:00. 

Sursă: http://serbarilenormalitatii.ro/

 

(Visited 331 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !