S-a lansat primul site de educaţie financiară pentru copii din România

EducatieFinanciaraPentruCopii.ro este primul site din România ce îşi propune să ofere părinţilor şi copiilor cele mai bune informatii de gestionare a banilor familiei. Publicaţia online este un proiect editorial marca CentruldeParenting.ro, unul dintre cele mai apreciate site-uri de parenting modern din România.

Logo-ul site-ului Educatie Financiara Pentru Copii

,,Am decis să lansăm EducatieFinanciaraPentruCopii.ro pentru că stim, deja, că foarte multe dintre problemele dintre părinţi şi copii apar pentru că atât cei mici, cât şi cei mari, nu înţeleg ce înseamnă banii, cum se obţin, nu ştiu să şi-i organizeze şi au pretenţia de la părinţi să le cumpere tot felul de lucruri. Copilul trebuie să stie că are puterea de a reuşi singur multe lucruri, inclusiv de a învăţa responsabilitatea banilor , comunică Ana Zidarescu si Ana Batca, fondatoare EducatieFinanciaraPentruCopii.ro

EducatieFinanciaraPentruCopii.ro îşi propune să ofere soluţii concrete şi utile părinţilor şi copiilor, pentru a iniţia o educaţie financiară timpurie, prin articole, recomandări şi cursuri organizate pentru părinţi şi copii .

Site-ul este dedicat părinţilor cu copii între 3 şi 18 ani, pentru că educaţia financiară la copii începe de la grădiniţă şi trebuie să se menţină până cand copilul îşi încheie adolescenţa. Părintii sunt exemplul pe care copiii îl urmează, astfel că şi educaţia financiară trebuie să înceapă acasă, încă din primii ani.

Pentru că vrem să oferim părinţilor informaţiile de care au nevoie, site-ul EducatieFinanciaraPentruCopii.ro vine cu articole utile, idei concrete, sfaturi şi informaţii segmentate pe categorii de vârstă, pentru a alege exact ceea ce se potriveşte familiei lor.

De ce un site de Educatie Financiară pentru Copii?

Sunt mulţi părinţi care se plâng de faptul că adolescentul lor le cere bani mereu pentru gadget-uri de ultimă generaţie, haine scumpe şi alte accesorii, ori nu se încadrează în abonamentul telefonului şi fac credit suplimentar. Motivul este acela că adolescentul nu constientizează banul, costurile lunare şi bugetul efectiv al familiei. El ignoră sau chiar nu ştie cât îşi permite familia lui şi, oricât de mult ar dori un părinte să ofere copilului sau, este imposibil de îndeplinit fiecare aşteptare materială a copilului.

Într-o situatie similară  sunt şi părinţii cu copii mici. Ei vor mereu jucării noi şi se întâmplă ca o simplă ieşire la cumpărături să se termine cu o scenă de plâns în magazin.

Aceste situaţii pot fi evitate atunci când copilul înţelege ce înseamnă banii, de unde vin, cum să-i obţină singur, cum să-şi organizeze bugetul şi cum să-şi stabilească singur priorităţi.

Sunt foarte multi adulţi care recunosc faptul că sunt mari cheltuitori şi nu stiu nici ei pe cei s-au dus banii din luna respectivă. Nimeni nu-şi doreşte ca fiul sau fiica să devină un astfel de adult!

La un an de la momentul lansării site-ului CentruldeParenting.ro am ajuns la concluzia că părinţii au nevoie de o informare mult mai bună şi de resurse cu adevărat utile legate de educaţia financiară a familiei. Am decis, astfel, să lansăm EducatieFinanciaraPentruCopii.ro pentru că ştim, deja, că foarte multe dintre problemele dintre părinţi şi copii apar pentru că atât cei mici, cât şi cei mari, nu înţeleg ce înseamnă banii, cum se obţin, nu ştiu să şi-i organizeze şi au pretenţia de la părinţi să le cumpere tot felul de lucruri. Copiii trebuie să ştie că au puterea de a reuşi singuri multe lucruri, inclusiv de a învăţa responsabilitatea banilor. Toate acestea devin instrumente de foarte mare valoare pe care le putem oferi uşor copiilor”, declară Ana Zidarescu si Ana Batca, fondatoarele site-urilor EducatieFinanciaraPentruCopii.ro si CentruldeParenting.ro

Părinţii trebuie să se gândească la copiii lor în perspectivă şi să-i înveţe despre bani, pentru că, astfel, le oferă o şansa foarte mare să nu ajungă adulţi cu probleme financiare.

Educaţia financiară pentru copii este unul dintre secretele reuşitei în viaţă şi suntem siguri că articolele şi informaţiile de pe site-ul EducatieFinanciaraPentruCopii.ro vor fi de real folos familiilor ce îşi doresc copii realizaţi, independenţi.

Site-ul CentruldeParenting.ro a fost lansat în septembrie 2014, iar în acest moment are peste 100.000 de cititori unici pe lună şi o comunitate foarte activă pe Facebook, formată din peste 13.000 de părinţi, educatori şi viitori pţrinti interesaţi de parentigul modern. 

Despre Centrul de Parenting

CentruldeParenting.ro oferă părinţilor moderni articole cu adevarat utile şi importante, care îi vor ajuta în creşterea, educaţia şi dezvoltarea copilului.
EducatieFinanciaraPentruCopii.ro este un proiect editorial marca CentruldeParenting.ro ce oferă soluţii concrete, sfaturi şi recomandări care să-i ajute pe părinţi să le ofere copiilor cea mai bună educaţie financiară.

Comunicat de presă

(Visited 125 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !