Biblionet organizeaza in vara asta … Programul de internship pentru studentii de la facultatile de biblioteconomie si stiinta informarii

Esti student la o facultate de biblioteconomie si stiinta informarii din Bucuresti sau Timisoara? Vrei sa stii cum arata si cum functioneaza biblioteca publica? Vrei sa ajuti si sa te implici? Vrei sa inveti in timp ce contribui la bunastarea unei comunitati? Programul de internship pentru studentii de la facultatile de biblioteconomie si stiinta informarii e potrivit pentru tine. Munceste o luna intr-o biblioteca din Valcea. Invata, gandeste, contribuie!
Scopul programului de internship pentru studentii facultatilor de biblioteconomie si stiinta informarii este sa aduca impreuna cele doua nevoi existente: cea de punere in practica si exersare a cunostintelor teoretice dobandite de studenti in timpul cursurilor si nevoia de resurse umane cu abilitati de utilizare a noilor tehnologii, cunostinte de baza de management al proiectelor si organizare de evenimente si activitati, nevoi existente cu precadere in bibliotecile publice din mediul rural. IREX implementeaza un program de internship de 20 de zile de munca practica pentru studentii facultatilor de profil in biblioteci publice din judetul Valcea.

Cautam 5-10 studenti curiosi, entuziasti si dornici sa cunoasca “din interior” cum arata viata intr-o biblioteca publica. Candidatul ideal este deschis la minte si la inima si dispus sa petreaca o luna din vara aceasta ajutand o biblioteca publica din judetul Valcea sa rezolve o problema a comunitatii pe care o serveste.
Va invitam sa aplicati pentru acest stagiu de internship de 20 de zile de munca practica in biblioteci publice, care se va desfasura in perioada 12 august – 10 septembrie. Toate costurile (cazare, mese si transport) vor fi suportate de IREX in parteneriat cu biblioteca gazda.
Cine poate aplica? Studentii de nivel licenta sau master de la facultatile de biblioteconomie si stiintele informarii din Bucuresti sau Timisoara. Selectia studentilor participanti in programul de internship va avea loc in luna iulie si se va face pe baza unui pachet de aplicatie care contine: Curriculum Vitae si scrisoare de intentie; Plan de actiune care vizeaza rezolvarea problemei expuse de biblioteca gazda; Scrisoare de angajament semnata de student.
Date importante:
• Anuntarea temelor / problemelor de adresat si a locatiilor selectate pentru stagiu: 1 iulie
• Depunerea aplicatiilor: 1- 20 iulie
• Selectarea studentilor participant: 21 – 30 iulie
• Intalnire de o zi pentru orientare: prezentarea contextului, a obiectivelor programului de internship, a asteptarilor si a regulilor de desfasurare: 12/13 august
• Implementarea planurilor de actiune: 15 august – 9 septembrie
• Vizite de documentare in locatiile selectate in program: 29, 30, 31 august
• Documentarea stagiului: 15 august – 9 septembrie
• Intalnire de o zi pentru impartasirea experientei: 17-19 septembrie
• Premierea celui mai bun plan de actiune implementat in cadrul programului de internship: octombrie 2011
(Visited 174 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !