Campania „CĂLĂTOREŞTE cu Meditur…si CITEŞTE !”

 

Medieşenii sunt invitaţi să se implice în Campania ’’CĂLĂTOREŞTE  cu  Meditur  …si CITEŞTE !”

Campania ”CĂLĂTOREŞTE cu Meditur  …si CITEŞTE !” este o campanie de sensibilizare faţă de lectură a cetăţenilor care călătoresc cu autobuzele MEDITUR.

Începând cu data de 17 septembrie 2012  se vor promova romanele de dragoste, cărţile poliţiste, de călătorii şi de aventuri. Pentru a descoperi lecturi inedite şi pentru a călători împreună cu cărţile preferate în fiecare cartier din Mediaş, vor fi afişate textele poeziilor, citate celebre şi pasaje din diferite poveşti.

Călătorii care sunt sensibilizaţi prin această campanie vor avea posibilitatea să doneze cărţi pentru copiii care provin din mediile defavorizate. În mijloacele de transport S.C. Meditur S.A.  vor fi amplasate cutii în care se vor putea colecta cărţile. Acestea vor ajunge la cei mai mici cititori, în data de 6 octombrie, cu ocazia „Nopţii Albe a Bibliotecilor”, evenimentul naţional la care este racordat şi Mediaşul.

În perioada 17 septembrie – 30 septembrie 2012 se va organiza Concursul de creaţie literară cu tema ’’Noaptea printre cărţi’’ care se adresează tuturor iubitorilor de carte, indiferent de vârstă. Cele mai frumoase 20 de poveşti vor fi premiate, în cadrul manifestării „Noaptea Bibliotecilor”, la sediul Bibliotecii  Municipale ”St.L. Roth” din Mediaş, organizată sâmbătă 06.10.2012 începând cu orele 18:00.

Poveştile compuse de cititori vor fi introduse într-un plic, împreună cu datele personale. Plicul se va pune, pentru Concurs, în cutiile  special pregătite, aflate în mijloacele de transport. (Pentru mai multe informatii, persoana de contact Barbu Antonela Sofia, telefon: 0369.421023)

Organizatorii vor citi toate aceste poveşti,iar poveştile câştigătoare, cu ocazia „Nopţii Albe a Bibliotecilor” vor fi afişate în mijloacele de transport local.

 

Organizatori :

ANBBPR – Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România – Filiala SIBIU

S.C. Meditur S.A.

Direcţia Municipală pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret – Biblioteca Municipală „St.L. Roth” Mediaş

Partener oficial: Librăria Elefant.ro

(Visited 179 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !