Campania de fundraising pentru implementarea Proiectului ’’ ’’Şansa de a da un click – terapie prin muzică, lectură şi joc!’ se va derula până în 17 decembrie 2012

• Proiectul ’’Şansa de a da un click – terapie prin muzică, lectură şi joc!’’ se va implementa la Mediaş, timp de 6 luni de zile la Centrul de Recuperare şi Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Mediaş.
• Campania de fundraising ’’Mulţumesc. Astăzi, ZÂMBESC!’’ se prelungeşte cu încă 10 zile.
• 70 de susţinători ai campaniei au donat bani, cărţi, reviste, rechizite, jucării, războaie de ţesut, dulciuri, haine, scaune rulante, două computere, 12 căşti cu microfon, 4 webcam.

 Campania de fundraising ’’Mulţumesc. Astăzi, ZÂMBESC!’’ a început de aproape o lună şi am avut parte de multe surprize. Această Campanie se va concentra pe diverse tehnici de donaţie: donaţii strânse din obiectele scoase la vânzare în cadrul expoziţiilor, donaţii salariale, donaţii individuale, donaţii de obiecte necesare derulării Proiectului şi donaţii strânse cu ocazia organizării ’’Click Tee’’, ziua de 5 noiembrie, în care au fost invitaţi medieşenii, la un ceai, dulciuri şi muzică folk la sediul Centrului, începând cu ora 17.00. ’’Campania de fundraising <> a adus în decursul unei luni de zile, primele zâmbete, la Centrul de Recuperare şi Reabilitare a Persoanelor cu Handicap din Mediaş.
În cadrul evenimentului Click Tee au participat in jur de 50 de oameni cu suflet mare, care au sprijinit acest proiect, donând bani, cărţi, reviste, rechizite, jucării, războaie de ţesut, dulciuri, haine, scaune rulante şi două computere. Vestea cea bună a sosit înainte de eveniment, când am aflat că a fost aprobat Proiectul ’’Şansa de a da un click – terapie prin lectură, muzică şi joc’’ de către AVON România, urmând ca până la sfârşitul anului să fie donate 10 computere.
Le mulţumesc atât lor, cât şi reprezentanţilor din mass media care susţin şansa beneficiarilor de a avea acces la informaţie şi de a petrece timpul liber într-un mod plăcut’’, comunică Antonela Sofia Barbu, Voluntar de Profesie în cadrul Programului naţional al Fundaţiei VODAFONE şi manager de proiect în Asociaţia ’’Mediaşul pentru Cultură’’.
’’A fost o seară frumoasă şi un eveniment cu totul special. Mulţumesc tuturor celor care şi-au răpit din timpul lor pentru a dărui zâmbete beneficiarilor Centrului şi cu ajutorul cărora am reuşit să strângem suma de 1.300 lei, atât de necesară în Proiectul ’’Şansa de a da un click’’. Amintesc că bugetul proiectului se ridică la 15.000 lei şi sperăm ca în cadrul campaniei ’’Mulţumesc. Astăzi, Zâmbesc!’’ să reuşim să ne apropiem cât mai mult de această sumă. Până acum avem peste 50 de susţinători: persoane fizice, ONG-uri şi firme care au donat obiecte necesare beneficiarilor, dar şi în scopul Proiectului, mai precis, deschiderea unui centru de calculatoare cu internet, a unei biblioteci şi ludoteci’’, comunică Mircea Brînda, directorul CRRPH Mediaş.
Dar cine sunt aceşti donatori care ne-au acordat o mână de ajutor, până acum?
Primul a fost Florin Neag, care şi-a donat indemnizaţia sa pe o lună de zile şi a dorit să fie un exemplu pentru cei din jur.
A urmat Asociaţia Diabeticilor şi Bolnavilor Oncologici care a adus zâmbete celor din Centrul de Recuperare şi Reabilitare a Persoanelor cu Handicap din Mediaş. Jocurile, războaiele de ţesut, puşculiţa care ne va aduce noroc au fost doar câteva dintre obiectele primite pentru Ludoteca din Strada Luncii nr. 1. Au acum chiar şi o masă pentru fotbal cu nasturi !
Primul computer a sosit la Centru din partea SC Calisto SRL, domnul Popescu Mugurel din Craiova, fiind deschis spre o astfel de colaborare cu noi. Politicienii Gheorghe Roman şi Viorel Arcaş vor dona în zilele următoare un computer, fiind impresionaţi de rezultatele uneor beneficiari în acest domeniu.
Fundaţia Motivation România, reprezentată de Ancuţa Rusu, Coordonator al Centrului Regional de Training Sibiu a oferit dreptul de folosinţă, cu titlu gratuit asupra a două scaune rulante, urmând a fi donate alte 5 astfel de scaune.
Au sosit peste 10 saci cu haine, până acum, pentru că vine iarna şi aceşti beneficiari se vor bucura de căldură. Mulţumim Luminiţei Zgăbei şi echipei sale care a sprijinit-o cu aceste lucruri: Adriana Bita, Florin Moga, Luciana Moga, Laura Vasilache, Ionela Hansa, Mat Anca, Anda Chirilă, Iuliana Ungar.
Asociaţia ‘’Mediaşul pentru Cultură’’ a donat reviste şi cărţi pentru bibliotecă, jocuri pentru Ludotecă, rechizite, ceaiuri şi multe plicuri pentru pregătirea brioşelor şi a ineluşelor colorate, care au fost servite în cadrul CLICK TEE. Am realizat şi autocolantele pentru maşină şi pentru agende.
Eu, în calitate şi de Voluntar de profesie în Programul Fundaţiei Vodafone i-am surprins scriindu-le o poveste, ‘’Prinţesa Prăjiturică şi Prinţul Lămâie’’, iar Daniel Dăbăcan de la Radio Ring a prelucrat-o şi a adăugat fondul muzical. O echipă de beneficiari din Centru au interpretat-o împreună cu păpuşile pe degete şi au reuşit să primească multe zâmbete din partea invitaţiilor.
 Cei care ne vor susţine pe tot parcursul Campaniei ‘’Mulţumesc. Astăzi, Zâmbesc!’’ sunt Asociaţia ‘’Mediaş, cetate seculară’’ şi Grupul folk MOTTO. Aceştia au cântat cu mare drag la evenimentul din data de 5 noiembrie 2012, ora 17.00, de la Centrul de Recuperare şi Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Mediaş. Tatiana Albu de la Radio Mediaş 725 ne-a donat creioane colorate şi ne-a ajutat la prepararea brioşelor pentru eveniment, Editura Samuel şi a participat cu cărţi de colorat.
Din partea doamnei Covaci Iuliana, o doamnă pensionară care stă în apropierea Centrului, au sosit peste 70 de cărţi, pentru a pune bazele unei biblioteci pentru beneficiari. Sanda Volgyesi a contribuit cu dulciuri pentru beneficiari şi invitaţi, iar Istavan Bertalan a fost fotograful de serviciu al evenimentului.
Partenerii media s-au dovedit a fi nu doar parteneri, ci şi prieteni ai acestui Proiect.
În cadrul evenimentului din 5 noiembrie, Click Tee a fost strânsă suma de 1.300 lei la aceasta contribuind toţi invitaţii, printre care Ioan Cindrea, Preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, politicienii Viorel Arcaş, Gheorghe Roman, consilieri locali şi judeţeni, tineri din organizaţiile de tineret PDL, USL, jurnalişti, ONG-işti, Grupul MOTTO, artistul plastic Vasile Popescu, antrenorul Cristi Pustai, cadre didactice, BuniNeţi şi reprezentanţi ai societăţilor comerciale.
După ’’Click Tee’’ spunem un prim ‘’Mulţumesc. Astăzi, Zâmbesc!’’ acestor oameni care au arătat cât de frumos este să dăruieşti. Sperăm să vedem autocolantul realizat, pe cat mai multe maşini ale celor care ne susţin.
Cine ne-a mai sprijinit în urma acestui eveniment?
„TOP TECH S.R.L. este una dintre companiile cu o certă reputaţie între firmele de distribuţie echipamente şi soluţii I.T. din ţară. Conducerea societăţii TOP TECH a decis să facă o donaţie Centrului de Recuperare şi Reabilitare pentru Persoane cu Handicap Mediaş, donaţie care constă într-un Multifuncţional BROTHER.
Cine nu o cunoaşte deja pe Luminiţa Manuela Zgăbei ? Merită zeci de zâmbete şi zeci de cuvinte frumoase ! De o lună de zile, Luminiţa s-a alăturat Campaniei de fundraising.
A simţit că trebuie să-i mai ajute pe aceşti oameni şi a donat 10 căşti necesare implementării Proiectului ”Şansa de a da un click”. Şi iată că acum mobilizează oameni cu suflet mare să dăruiască şi ei: pături, lenjerii, îmbrăcăminte şi încălţăminte. ”Mulţumim pentru sprijinul acordat doamnelor Bogdan Nicoleta, Anca Avasilencei, Ioana Vaso, Anca Stoia. Alături de ea a donat o cască cu microfon şi domnul Kádár Tamás. ’’
O medieşeancă a donat mai multe jocuri beneficiarilor Centrului de Recuperare şi Reabilitare a Persoanelor cu Handicap. A fost ajutată la nevoie, iar acum a decis să facă acelaşi lucru. E explicaţia gestului Andei Chirilă, o tânără din municipiul Mediaş care le-a făcut o surpriză beneficiarilor Centrului de Recuperare şi Reabilitare a Persoanelor cu Handicap, donând jocuri recreative.
Al doilea computer a sosit la Centrul de Recuperare şi Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Mediaş în urma evenimentului CLICK TEE şi a fost montat de domnul Ioan Chiorean de la firma Tehnosmart. Politicienii Gheorghe Roman şi Viorel Arcaş au promis că vor dona un computer, pentru a reuşi să implementăm mai repede la Mediaş acest Proiect şi s-au ţinut de cuvânt.
Primă cameră web a fost cumpărată de Anca Stoia, alături de multe dulciuri. Au urmat alte 3 camere web donate de firma Top Tech SRL, în urma Campaniei ’’Şansa de a da un click’’.
Cu ocazia Zilei internaţionale a persoanelor cu dizabilităţi, beneficiarii de la Centrul de Recuperare au primit în dar, în jur de 50 de volume pentru noua lor bibliotecă. Dan Radu Păltan împreună cu echipa de tineri ai PNL a venit să-i colinde pe beneficiari, să le ureze numai sănătate şi să doneze cărţi din colecţia Jules Verne, dar şi volume de poezii, poveşti şi basme.
’’Proiectul ’’Şansa de a da un click – terapie prin muzică, lectură şi joc!’’ se derulează timp 6 luni de zile şi se adresează celor 50 de beneficiari ai Centrului de Recuperare şi Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Mediaş (CRRPH). Donaţiile strânse în perioada 7 octombrie – 17 decembrie 2012 se vor îndrepta spre achiziţionarea următoarelor produse necesare Proiectului, pentru a deschide un Centru de calculatoare cu internet, un Colţ de lectură şi o Ludotecă.
Campania de fundraising ’’Mulţumesc. Astăzi, ZÂMBESC!’’ este comunicată pe blog-ul www.astazizambesc.blogspot.com, pe site-ul www.dasib.ro, pe blog-ul http://voluntardeprofesie.ro, pe pagina de Facebook a Asociatiei Mediasul pentru Cultura, prin intermediul mass media si prin pliantele care se vor distribui în rândul celor care au posibilitatea să sprijine acest Proiect, derulat în cadrul Programului Voluntar de profesie al Fundaţiei VODAFONE România.
(Visited 307 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment