Copiii în vizită la casa Baronului din Bazna

Vineri, împreună cu voluntarii de la bibliotecă am organizat o excursie la Bazna. Am dat curs invitaţiei doamnei  prof. Rusu Aurelia (Aurelia Buninet) şi am vopsit ouă alături de copiii din localitate. Cu mic cu mare, îmbracaţi în costume populare tradiţionale româneşti, dar şi săseşti, copiii s-au întrecut în vopsit ouă. Au învăţat cum se vopsesc ouăle marmorate, au pictat cu acuarele şi am povestim despre Invierea Domnului Iisus Hristos şi tradiţia stropitului în a prima zi de Paşte. Obiceiul spune că bărbaţii trebuie să le ude pe femei, cu apă sau chiar cu parfum, ca nu se ”ofilească” în cursul anului. Chiar dacă este un obicei săsesc, românii l-au preluat. Copiii merg la stropit după orele 16.00 şi se întorc acasă cu punga plină cu ouă, dulciuri şi bani.

Doamna prof. Aurelia Rusu le-a prezentat casa Baronului în care a inaugurat anul trecut o colecţie cu obiecte vechi săseşti. Copiii s-au jucat cu iepuraşul Hasy şi invitaţii lor căţelul Paco, căţeluşa Lila, pisicuţele.
Pentru că sunt deosebit de talentaţi au primit în dar din partea reprezentanţilor  Asociaţiei ”Mediaşul pentru Cultură”  reviste cu Hannah Montana şi Barbie. Cele mai frumoase ouă au fost prezentate echipei Nova TV, cărora le mulţumim pentru materialul realizat la casa Baronului şi le urăm ”Sărbători fericite, sănătate şi Lumină!”

(Visited 216 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !