Grigore Leșe horește la Mediaș de Ziua Universală a Iei

Șapte zile până la Ziua Universală a Iei.

Cinci zile până la întâlnirea cu maestrul Grigore Leșe.

Grigore Leşe și invitatul său special, artistul iranian Amir Heidarkhodaee într-un concert de exceptie la Sala Traube din Mediaș cu ocazia ,,Zilei universale a Iei”.

În data de 21 iunie 2014, începând cu ora 18:00, binecunoscutul rapsod Grigore Leşe și invitatul său special artistul iranian Amir Heidarkhodaee (setar persan, tambour şi voce), vor concerta în premieră la Sala Traube din Mediasoferindu-vă un spectacol de mare excepție și rafinament, pornind de la interferente sonore străvechi, autohtone și persane.


“Va fi o poveste inepuizabilă a sunetelor, prilej de împăcare cu lumea, care îndeamnă la destăinuiri de sensibilităţi ascunse. Muzicile trebuie împlinite pentru a ne dezmierda sufletul şi pentru a-l apăra de prăvălirea în deşertăciunea din fiecare zi“, spune Grigore Lese.

Grigore Leșe a concertat de-a lungul carierei sale în catedrale și săli de concerte prestigioase din Europa, China, Japonia sau Statele Unite ale Americii. El este doctor în muzică și profesor asociat al Facultății de Litere, Universitatea București, și al Universității de Muzică București.
Repertoriul artistului este constituit din melodii vechi, provenind din folclorul autentic , marcând evenimente importante din viața omului.


Amir Heidarkhodaee, născut la Khuzestan, în sud-vestul Iranului, cântă la setar, tambour (instrumente cu coarde), daf (instrument de percuţie) şi vocal. Maniera sa interpretativă originală, caracterizată prin sensibilitate, delicateţe şi profunzime, se bazează pe improvizaţie, pornind de la sunete şi structuri muzicale străvechi, specifice muzicii tradiţionale persane.
Repertoriul său include muzică tradiţională persană, muzică sufi, piese instrumentale şi instrumental-vocale, unele pe versurile poeţilor Omar Khayyam, Saadi, Rumi şi Hafez, melodii vechi, ritualice, care marcau pragurile de trecere, ceremoniile şi evenimentele de seamă din viaţa de odinioară a grupurilor etnice Bakhtiari şi Lori, triburi nomade din sud-vestul Iranului.

473955_217398371699600_1682197070_o


În România, Amir Heidarkhodaee a cântat pentru prima oară anul trecut, în Festivalul Internaţional George Enescu, alături de Grigore Leşe şi alţi trei artişti iraneni. Ulterior, a fost invitatul lui Grigore Leşe în mai multe spectacole de referinţă unde, împreună, au oferit de fiecare dată concerte de mare excepţie şi rafinament”.(NewsAr.ro/16.02.12)

Grigore Lese Medias

Spectacolul este organizat de către Direcţia Municipală pentru Cultură, Sport, Turism şi Tineret Medias.

Biletele s-au pus în vânzare la Sala Traube, tel. relaţii suplimentare 0369-445.023. 
Preț bilet: 25 lei

Fanii, după spectacole:


“Muzică ancestrală, muzică care se ascultă cu sufletul. O muzică a unei stări care te înalţă spre absolutul firii.”(Lăcrămioara Maria Mustetea)

„Arta nu cunoaşte limite atunci când oamenii o fac cu sufletul . Superbă cultură a două popoare cu un trecut ce se pierde în negura vremurilor”(Vivatromania)

“Nu se va pierde…ne vom întoarce la strămosi, la adevarata muzică, adevărata cultură!! Un spectacol de exceptie!!!”(Solcanu Lavinius)

„ABSOLUT EXTRAORDINAR… DIVIN…SI COMPLET… TOTAL… UNIVERSAL… SACRU… ASTA ESTE ADEVARUL…. AICI ESTE FORTA OMULUI… AICI ESTE DUMNEZEU…”(Lin Aura)

Comunicatul de presă este primit din partea Direcției Municipale pentru Cultură, Sport, Turism și Tineret Mediaș.

(Visited 336 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !