În vacanţă vii la CIP şi afli despre Ştrumfi (The Smurfs) !

Cine sunt Ştrumfii? Unde locuiesc ei? Când este ziua lor? De ce îi îndrăgim? Cine este Father Abraham?

Acestea sunt doar câteva întrebări adresate de copii,  adolescenţilor care vin la CIP. Vineri, 24 iunie 2011, de la ora 11.00, la CIP îi poţi cunoaşte pe Ştrumfi. 
Ziua Internaţională a Ştrumfilor se sărbătoreşte în data de 25 iunie. În mai multe oraşe din lume sunt organizate diverse evenimente în care participanţii vin îmbrăcaţi în costume de ştrumfi pentru a stabili un nou record Guinness pentru „cea mai numeroasă adunare de oameni costumaţi în strumfi”. 

Vino la CIP,  pentru a viziona online filme cu Ştrumfi, pentru a afla diferite lucruri despre aceste personaje şi pentru a le povesti fraţilor mai mici despre creatorul ştrumfilor, Peyo! Voluntarii îţi pregătătesc cărţi de colorat din seria „Citim şi Colorăm” cu Ştrumfi pe care să le oferi sâmbătă, 25 iunie 2011,  celor mai mici cititori!
Potrivit unui comunicat, sâmbătă, 25 iunie, când este celebrată ziua de naştere a creatorului ştrumfilor, Peyo – pseudonimul desenatorului belgian Pierre Culliford, născut pe 25 iunie 1928 -, Columbia Pictures şi Sony Pictures Animation vor organiza evenimente aniversare în toată lumea, care vor fi incluse în Ziua Internaţională a Ştrumfilor.

„Puţine personaje de film sunt atât de renumite ca ştrumfii – timp de peste 50 de ani, ei au fost nişte adevărate legende ale culturii populare, adorate de toate generaţiile. Creaţiile lui Peyo rezistă în timp şi de aceea se cuvine să sărbătorim Ziua Internaţională a Ştrumfilor chiar de ziua sa aniversară”, a declarat Marc Weinstock, preşedintele de marketing internaţional al Sony Pictures.

Astfel, de Ziua Internaţională a Ştrumfilor, când lumea se bucură  de petreceri în mai multe oraşe din lume, participanţii sunt invitaţi să vină la aceste evenimente îmbrăcaţi în costume de ştrumfi pentru a încerca să stabilească un nou record Guinness pentru „cea mai numeroasă adunare de oameni costumaţi în ştrumfi, pe o perioadă de 24 de ore”.

Pentru stabilirea unui nou record Guinness omologat, evenimentele internaţionale trebuie să reunească peste 2.510 de ştrumfi. Observatorii de la Guinness World Record se vor afla în 12 oraşe din lume şi vor contoriza persoanele care vin la reuniune îmbrăcate în ştrumfi (bonetă albă de ştrumf, pantaloni şi pantofi albi, pielea pictată în albastru). Pe lângă faptul că participanţii sunt rugaţi să vină în costume de ştrumfi, organizatorii din toate spaţiile de desfăşurare a evenimentului vor pune la dispoziţia tuturor bonete de ştrumfi şi tricouri albastre.

Printre oraşele care participă la acţiunea de stabilire a noului record de Ziua Internaţională a Ştrumfilor se numără: Bruxelles (Belgia – ţara natală a lui Peyo); Atena (Grecia); Scheveningen (Haga), Olanda; Dublin (Irlanda); Mexico City (Mexic); Panama City (Panama); Varşovia (Polonia); Moscova (Rusia); Johannesburg (Africa de Sud); New York (SUA); Londra (Marea Britanie).
Browserul nu permite afişarea acestei imagini.
(Visited 1.804 times, 2 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

Add comment