Invitaţie: SETează Ceasul ! Implică-te !

Scriam zilele trecute despre experienţa pe care am trăit-o, făcând voluntariat în Programul naţional Voluntar de profesie al Fundaţiei Vodafone, program care s-a desfăşurat pe o perioadă de 6 luni de zile. Despre proiectul de la CRRPH şi rezultatele lui voi scrie cât de curând. Am ales ca în această perioadă să abordez  voluntariatul,  publicând interviuri sau materiale de interes în domeniu, dar şi pregătind un nou drum, o altă etapă pentru beneficiarii cu handicap.

Am gustat o felie din voluntariat, acum 20 de ani  la  prima ediţie a FITS  şi de atunci, în fiecare an îmi ofer serviciile în  derularea unor evenimente sau ajut oamenii care au nevoie de sprijin.

Pentru că anul acesta este un an special, am decis să îmi dedic timpul  implicând 30 de tineri pentru două săptămâni tematice: Săptămâna Naţională a Voluntariatului (SNV) şi Săptămâna Europeană a Tineretului (SET).

O parte din programul Asocaţiei ,,Mediaşul pentru Cultură”  îl prezint astăzi, urmând să vă dezvălui alte surprize în acest sfârşit de săptămână.

Materialul a apărut deja pe www.nonformalii.ro

Timp de 15 zile, tinerii îşi vor SETa ceasul şi se vor implica în viaţa persoanelor cu handicap. Vor participa la atelierele de terapie prin lectură, muzică şi joc desfaşurate la Centrul de Recuparare şi Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Mediaş (CRRPH), cu ocazia Săptămânii Naţionale a Voluntariatului (13 – 19 mai 2013).
In data de 13 mai, ora 16.00, la sediul CRRPH Medias vom organiza primul atelier de educaţie nonformală , PHOTOVOICE, cu scopul de a prezenta în rândul tinerilor ce înseamnă să fii o persoană cu handicap.
Timp de 15 zile, tinerii vor realiza fotografii, pentru a surprinde problemele cu care se confruntă în Mediaş, o persoană adultă cu handicap, dar şi lucrurile care pot face o astfel de persoană, fericită.
În cadrul atelierelor de terapie prin lectură, muzică şi joc vom implica 30 tineri care să participe în fiecare zi, câte două ore la CRRPH. Aceştia vor citi poezii şi poveşti, vor cânta alături de beneficiari şi vor organiza diverse jocuri, prin care beneficiarii să-şi dezvolte abilităţile.
În data de 27 mai 2013 vom organiza deschiderea Săptămânii Europene a Tineretului  prin promovarea Serviciului European de Voluntariat şi a cursurilor organizate în contextul TIA.
În data de 1 iunie se va organiza o expoziţie cu fotografii şi mesajele trasmise de către cei 10 tineri care au participat la PHOTOVOICE. Vom prezenta un film care să aibă un impact în comunitate şi să schimbe viaţa celor 50 de beneficiari ai centrului.
(Visited 399 times, 1 visits today)
Avatar photo

Antonela Barbu

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea și imaginația! Susțin educația și organizez ateliere de public speaking pentru copii. Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !

3 comments

  • Cu acest frumos Ceas speram in reusita acestei noi campanii de voluntariat si cu mari beneficii pentru Centru. Tinem pumnii stransi ca sa iasa totul bine …!

  • traiesc de ceva timp in orasul asta si spre rusinea mea, trebuie sa marturisesc ca nu stiam ce se intimpla.. nu stiam ca mai exista astfel de oameni in orasul asta.. tot respectul ptr ei..

©Antonela Sofia Barbu

About me

Sunt Antonela Sofia Barbu si te invit la o călătorie în care să îți cultivi creativitatea, să te bucuri de imagini frumoase și să zâmbești ! Acceptă Provocările Sofiei în fiecare zi !